Data publikacji: 2018-01-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym

Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym Składniki: 500 g filetów rybnych 4 łyżki oleju kokosowego 1 cebula 1 papryczka chili (czerwona lub zielona) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka świeżego tartego imbiru ½ łyżeczki mielonego kuminu ¼ łyżeczki mielonego cynamonu 1 liść laurowy 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 średni pomidor 1 puszka mleka kokosowego 100 g Serka topionego kremowego MSM Mońki sól i pieprz do smaku Wykonanie: Filety rybne pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać papryczkę chili bez pestek, pokrojoną w kostkę oraz kurkumę, imbir, kumin, cynamon, liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilę podsmażyć. Następnie dodać sok z cytryny, pokrojone w kostkę pomidory, mleko kokosowe i serek topiony. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać wcześniej przygotowaną rybę. Całość poddusić na wolnym ogniu około 10 minut. Smacznego!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
