Data publikacji: 2019-08-30
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Cebulka marynowana srebrna OLE!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
OLE! – producent przetworów warzywnych
Aromatyczna, chrupiąca i kusząca srebrzystym, kolorem – taka jest cebulka marynowana srebrna OLE! Świetnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do sałatek jak i oryginalny składnik talerza z zakąskami. Dodaj ją do soczystych, domowych burgerów, a jej kruchość i głęboki smak zachwyci domowników i gości. W srebrzystej cebulce ukryty jest delikatny aromat z wyczuwalną nutą gorczycy, który sprawia, że ten wyjątkowy dodatek sprawdzi się także jako gotowa przekąska, idealna do przegryzania podczas towarzyskich spotkań. Odkryj wyjątkową cebulkę marynowaną srebrną OLE! i odmień smak domowych potraw. _______________________________ Cebulka marynowana srebrna OLE! Pojemność: 305 ml Cena: około 6 zł Więcej na: www.wole-ole.pl Pieczone warzywa w stylu OLE! Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami, 6 marchewek, 1 duża cukinia, 2 duże bataty, pęczek ugotowanych szparagów, główka czosnku, ser halloumi lub inny ser na grilla, 3 łyżki cebulki marynowanej srebrnej OLE!, oliwa do polania. Sos: 1/2 szklanki śmietany 18%, 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia, po 1 łyżce posiekanego koperku, szczypiorku oraz natki pietruszki, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz Buraczki, marchewki oraz bataty myjemy i obieramy i kroimy na mniejsze części. Cukinię kroimy na grubsze plastry. Główkę czosnku przekrawamy na pół. Warzywa, wraz z liśćmi botwinki oraz kawałkami sera wkładamy do żaroodpornego naczynia (wcześniej ułożyć na nim papier do pieczenia). Obficie polewamy oliwą i posypujemy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Pieczemy w 180C przez ok. 30 min do miękkości. W tym czasie dokładnie mieszamy sos śmietanowy do warzyw. Na ok.3 minuty przed końcem dodajemy cebulki OLE!. Danie podajemy na ciepło lub zimno z sosem śmietanowym.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie