LIFESTYLE Żywienie

Cebulka marynowana srebrna OLE! – niebanalny dodatek w karnawałowym menu

Cebulka marynowana srebrna OLE! – niebanalny dodatek w karnawałowym menu
Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabraknie apetycznych dań i smakowitych

Data publikacji: 2019-01-15
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Cebulka marynowana srebrna OLE! – niebanalny dodatek w karnawałowym menu
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabraknie apetycznych dań i smakowitych przekąsek.

Cebulka marynowana srebrna OLE! - niebanalny dodatek w karnawałowym menu LIFESTYLE, Żywienie - Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabraknie apetycznych dań i smakowitych przekąsek.

Niebanalnym dodatkiem w kulinarnej sferze świętowania są warzywne przysmaki OLE! W karnawałowym menu smakowicie zaprezentuje się lśniąca Cebulka marynowana srebrna OLE! zarówno jako samodzielna warzywna, jak i dodatek do wielu dań.   Jest chrupiąca i niezwykle łagodna w smaku. Odpowiednio dobrana kompozycja przypraw, w której czuć nutę gorczycy sprawia, że srebrzysta cebulka nie tylko kusi wyglądem, ale także wyjątkowym aromatem. Doskonale nada się jako dodatek do sałatki śledziowej. Nie powinno jej zabraknąć na talerzu z zakąskami w postaci koreczków z ulubioną rybą, różnymi serami i warzywami lub na koktajlowych kanapkach np. w wersji z rukolą, twarożkiem chrzanowym i łososiem lub gruszką, gorgonzolą i szynką parmeńską. Cebulka marynowana srebrna OLE! to także inspiracja do wspólnego przyrządzenia ciepłego posiłku, które może być doskonałą zabawą. Wybornym choć prostym daniem będą frytki z batatów z fetą w towarzystwie srebrnej cebulki. Wystarczy ułożyć na papierze do pieczenia pokrojone w grubsze paski bataty, skropić je mieszanką oliwy, soli, pieprzu i ulubionych ziół a następnie podpiec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20-25 min. Chrupiące, złociste frytki z batatów podajemy z pokruszoną fetą, aromatyczną cebulką i sosami np. zielonym lub czerwonym pesto. Taka aromatyczna feeria smaków na pewno okaże się hitem wieczoru. Doskonale smakować będzie z lampką wytrawnego białego wina lub szampana.   Cebulka marynowana srebrna OLE! Pojemność: 305 ml Cena: około 6 zł Więcej na: www.wole-ole.pl  

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Cebulka marynowana srebrna OLE! - niebanalny dodatek w karnawałowym menu LIFESTYLE, Żywienie - Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabraknie apetycznych dań i smakowitych przekąsek.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy