Smacznego

Czekoladowe fondue z owocami – czyli smacznie i modnie

Informacja prasowa
Poznań, 28 listopada 2017 r.

Wspaniałym deserem, który idealne sprawdzi się na randce, spotkaniu z przyjaciółmi, jak i podczas większych przyjęć jest czekoladowe fondue z owocami. Nie tylko przykuwa uwagę swoim wyglądem, ale również świetnie smakuje. Ten prosty w wykonaniu deser zaskoczy nie jedną osobą.

Połączenie owoców z płynną gorzką lub mleczną czekoladą to pomysł na idealny deser. Do jego przygotowania potrzebujemy kociołka do fondue, a jeśli go nie mamy, wystarczy zwykły garnek i podgrzewacz. Już w kilkanaście minut możemy cieszyć się smakiem deseru, który od lat podbija serca miłośników słodyczy na całym świecie.

Czekoladowe fondue z owocami
Składniki:
 5 plastrów ananasa z puszki marki Sandra
 5 gruszek z puszki marki Sandra
 5 brzoskwiń z puszki marki Sandra
 2 pomarańcze
 2 banany
 2 tabliczki gorzkiej czekolady
 1 tabliczka mlecznej czekolady
 200 g śmietanki kremówki
 5 patyczków do szaszłyków lub widelczyki
Przygotowanie:
Wszystkie owoce kroimy w większą kostkę. Do średniego garnka wlewamy wodę do połowy jego wysokości i na małym ogniu doprowadzamy ją do wrzenia. Następnie do garnka wkładamy kubek lub inne naczynie i wlewamy do niego całą śmietankę. Stopniowo zaczynamy dodawać do śmietanki pokruszoną czekoladę cały czas mieszając, aż do momentu jej rozpuszczenia. Jeśli konsystencja masy jest zbyt gęsta to dodajemy jeszcze trochę śmietanki, a jeśli zbyt rzadka to dokładamy czekoladę. Gotową masę przelewamy do ceramicznego naczynia, które ustawiamy nad podgrzewaczem. Na talerzu układamy pokrojone owoce, które nabijamy na patyczki i zamaczamy w czekoladowym fondue.

Smacznego!

Dodatkowe informacje
Marka Sandra od niemal 20 lat zdobywa zaufanie konsumentów, oferując przetwory z owoców i warzyw, które rosną tam, gdzie natura stworzyła dla nich najlepsze warunki. Dojrzewają w słońcu Europy Kontynentalnej, strefy Śródziemnomorskiej, Ameryki Południowej oraz Dalekiego Wschodu. Wyselekcjonowane, świeże warzywa i owoce, natychmiast po zbiorze, trafiają do opakowań. Naturalny smak i aromat przyłapany w pełnym rozkwicie zostaje natychmiast utrwalony w szczelnym opakowaniu dla zachowania świeżości. Bez dodatków konserwantów, zachowują większość swych właściwości, by trafić na stoły polskich konsumentów.

Produkty Sandry są dostępne w wielu wariantach opakowań. Oferujemy produkty zarówno dla detalu, jak i gastronomii. Warzywa i owoce Sandry są doskonałym dodatkiem do potraw lub składnikiem do ich przygotowania, ale mogą też być użyte samodzielnie, jako przekąska lub deser.

Więcej informacji na temat produktów Sandry, znaleźć można na stronie producenta www.levant.pl
LEVANT Foods – importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności.
Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdza m.in.: uzyskany ośmiokrotnie tytuł “Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – “Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat firmy LEVANT Foods, znaleźć można na stronie www.levant.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy