LIFESTYLE Żywienie

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA
Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Przyrządzenie posiłków ze składników wolnych od glutenu nie jest

Data publikacji: 2017-07-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Przyrządzenie posiłków ze składników wolnych od glutenu nie jest łatwe.

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA LIFESTYLE, Żywienie - Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Przyrządzenie posiłków ze składników wolnych od glutenu nie jest łatwe.

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych Składniki: 5 bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA 100 g szpinaku 1/2 ząbka czosnku 40 g ryżu 1 pęczek szczypiorku 2 gałązki bazylii 1 pomidor; 1 liść sałaty; 1 jajko; czarne oliwki pokrojone do dekoracji 1/2 marchewki olej, oliwa z oliwek sól   Przygotowanie: Smażymy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA na gorącym oleju przez około 4 minuty przekładając co jakiś czas z boku na bok.  Po ściągnięciu z patelni przekładamy na chłonny papier, tak by odsączyć olej. Rozgrzewamy patelnię, następnie dodajemy szpinak. Do szpinaku dodajemy czosnek i oliwę. Ryż gotujemy w solonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na przygotowanym talerzu układamy szpinak jako trawę. Z czterech paluszków PESCANOVA układamy domek, a z jednego tworzymy pień drzewa. Przecinamy liść sałaty w cienkiej plasterki i układamy na wierzchołku drzewa. Ze szczypiorku wycinamy łodygę, a z bazylii listki. Pomidorka kroimy na ćwiartki z których układamy płatki kwiatka. Smażymy na patelni jajko sadzone ze szczyptą soli. Na talerzu układamy jako słońce, które pojawia się pod chmurą ryżu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i tworzymy ściany dla domu. Oliwkami wypełniamy dach.   Bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA   W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis – znany u nas jako przylądkowy – bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.

A to już wiesz?  Weekend food trucków w CH Osowa

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA LIFESTYLE, Żywienie - Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Przyrządzenie posiłków ze składników wolnych od glutenu nie jest łatwe.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy