LIFESTYLE Żywienie

DR HAB. AGNIESZKA BORUŃ – „CHEMIA W KUCHNI” – UNIWERSYTET ŁÓDZKI W EMPIKU

DR HAB. AGNIESZKA BORUŃ – „CHEMIA W KUCHNI” – UNIWERSYTET ŁÓDZKI W EMPIKU
PROJEKT WIEDZA - UNIWERSYTET ŁÓDZKI W EMPIKU Dr hab. Agnieszka Boruń - „Chemia w kuchni” 3 października, godz. 18:00 empik Manufaktura, Łódź, ul. Karskiego

Data publikacji: 2018-09-25
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: DR HAB. AGNIESZKA BORUŃ – „CHEMIA W KUCHNI” – UNIWERSYTET ŁÓDZKI W EMPIKU
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

PROJEKT WIEDZA – UNIWERSYTET ŁÓDZKI W EMPIKU Dr hab. Agnieszka Boruń – „Chemia w kuchni” 3 października, godz. 18:00 empik Manufaktura, Łódź, ul. Karskiego 5

DR HAB. AGNIESZKA BORUŃ -

PROJEKT WIEDZA – UNIWERSYTET ŁÓDZKI W EMPIKU Dr hab. Agnieszka Boruń – „Chemia w kuchni” 3 października, godz. 18:00 empik Manufaktura, Łódź, ul. Karskiego 5   Czy gotowanie w mikrofalówce jest zdrowe? Na czym polega kwaśnienie mleka i kwaszenie ogórków? Słone menu – co nieco o soli, chipsach, frytkach i parówkach. Tajemnicze E w produktach spożywczych… To tylko część pytań i zagadnień, które będzie można zgłębić i na które będzie można poznać odpowiedzi podczas piątego już wykładu w ramach comiesięcznego cyklu „Projekt wiedza – Uniwersytet Łódzki w Empiku”. Wygłosi go dr hab. Agnieszka Boruń z Katedry Chemii Fizycznej Uniwersytetu Łódzkiego. Wykładowczyni zajmuje się od 20 lat badaniami fizykochemicznymi roztworów elektrolitów, nauczaniem chemii i popularyzowaniem nauki wśród dzieci i młodzieży. Podczas wykładu adresowanego nie tylko do dorosłych, ale także do dzieci i młodzieży, będzie także mowa o eksperymentach, które można przeprowadzić samodzielnie w domowej kuchni oraz o magicznej cieczy, którą można wykonać ze składników używanych w kuchni.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
DR HAB. AGNIESZKA BORUŃ -
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Czekoladowy Weekend 2019 za nami!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy