LIFESTYLE Żywienie

Dr. Oetker zaskakuje smakowymi połączeniami

25 kwietnia br. w warszawskim studiu kulinarnym Cook Up odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Zaskakujące połączenia smakowe”. Wydarzenie towarzyszyło wprowadzeniu na polski rynek nowości – Pizzy Guseppe Mleczna i Biała Czekolada od Dr.

Data publikacji: 2018-04-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Dr. Oetker zaskakuje smakowymi połączeniami
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

25 kwietnia br. w warszawskim studiu kulinarnym Cook Up odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Zaskakujące połączenia smakowe”. Wydarzenie towarzyszyło wprowadzeniu na polski rynek nowości – Pizzy Guseppe Mleczna i Biała Czekolada od Dr. Oetkera.

Dr. Oetker zaskakuje smakowymi połączeniami LIFESTYLE, Żywienie - 25 kwietnia br. w warszawskim studiu kulinarnym Cook Up odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Zaskakujące połączenia smakowe”. Wydarzenie towarzyszyło wprowadzeniu na polski rynek nowości – Pizzy Guseppe Mleczna i Biała Czekolada od Dr. Oetkera.

25 kwietnia br. w warszawskim studiu kulinarnym Cook Up odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Zaskakujące połączenia smakowe”. Wydarzenie towarzyszyło wprowadzeniu na polski rynek nowości – Pizzy Guseppe Mleczna i Biała Czekolada od Dr. Oetkera, która w ciągu zaledwie dwóch miesięcy stała się hitem sprzedaży! Celem warsztatów było przede wszystkim pokazanie, że na pozór całkowicie różne smaki można połączyć w jedno pyszne danie. Tego typu kuchnia jest określana mianem foodpairingu i z roku na rok zyskuje coraz większe grono fanów gotowych wyjść poza utarte schematy i spróbować czegoś nowego. Między innymi takie podejście przyczyniło się do stworzenia czekoladowej pizzy. Pochodzący z Włoch przysmak nie jest już jedynie słoną przekąską serwowaną w porze obiadowej. Nowy produkt Dr. Oetkera oferuje połączenie klasycznego, chrupiącego ciasta z pyszną czekoladą: mleczną i białą, które -stanowiąc spójną całość. Pizza Guseppe Mleczna i Biała Czekolada doskonale sprawdza się jako pożywny posiłek, czy pyszna przekąska o każdej porze dnia (i nocy ;-)). Podobne, nietypowe lecz harmonijnie ze sobą współgrające kompozycje mogli osobiście poznać i rozsmakować się w nich uczestnicy kulinarnego spotkania pt. „Zaskakujące połączenia smakowe”. Warsztaty poprowadzili Basia Starecka i Piotr Bruś-Klepacki, a odbyły się w warszawskim studiu kulinarnym Cook Up. W trakcie wspólnego gotowania wszyscy uczestnicy pod czujnym okiem prowadzących, przygotowali dania składające się z oryginalnych połączeń takich jak: kukurydza i maliny, bób, truskawki i pomidory czy czekolada, chili i ser pleśniowy. Zwieńczeniem warsztatów był obiad, podczas którego degustowano przygotowane wcześniej potrawy. Był także czas na wymianę doświadczeń i uwag związanych z nowym produktem. Więcej informacji na temat czekoladowej pizzy Guseppe od Dr. Oetkera znaleźć można na stronie internetowej producenta.   Informacje o firmie Dr. Oetker Dr. Oetker Polska to rodzinna firma z wieloletnią tradycją na polskim rynku, specjalizująca się w produkcji ciast    w proszku, deserów instant, dodatków do pieczenia, słodkich dekoracji, środków żelujących i pizzy mrożonej. Pierwsza fabryka w Polsce została otwarta już w 1922 r., w Gdańsku-Oliwie. Obecnie w ofercie znajduje się ponad 200 artykułów, produkowanych w trzech zakładach: w Gdańsku (produkty w proszku), w Łebczu (produkty mrożone) i Płocku (słodkie dekoracje). Od wielu lat marka Dr. Oetker utożsamiana jest przez konsumentów z produktami, które świetnie smakują, są najwyższej jakości i zawsze się udają. Niemalże wszyscy polscy konsumenci znają firmę i darzą ją dużym zaufaniem, dzięki czemu Dr. Oetker nie tylko jest liderem rynku, ale i cieszy się szczególnym uznaniem na rynkach międzynarodowych. Firma zatrudnia w Polsce ponad 750 osób i eksportuje produkty do 50 krajów. Więcej informacji: www.oetker.pl Od 2009 Dr. Oetker Polska wspiera finansowo Stowarzyszenie Wioski Dziecięce. W ramach współpracy realizowany jest program „Wspieramy Rodziny SOS”, którego celem jest zapewnienie dzieciom i młodzieży harmonijnego rozwoju oraz wyrównanie ich szans w zdobywaniu wykształcenia. Więcej informacji: www.wspieramyrodzinysos.org      

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Dr. Oetker zaskakuje smakowymi połączeniami LIFESTYLE, Żywienie - 25 kwietnia br. w warszawskim studiu kulinarnym Cook Up odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Zaskakujące połączenia smakowe”. Wydarzenie towarzyszyło wprowadzeniu na polski rynek nowości – Pizzy Guseppe Mleczna i Biała Czekolada od Dr. Oetkera.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy