Data publikacji: 2017-08-28
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Smacznego!
Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 1 jajko 300 g mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego 500 g świeżych pieczarek 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki 3-4 gałązki natki pietruszki sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić na maszynce do mięsa. Dodać mąkę, jajko, zarobić ciasto i podzielić je na cztery równe części. Stolnicę posypać mąką i z każdej części ciasta uformować walec o grubości ok. 3 centymetrów. Następnie pokroić w 3 centymetrowe kawałki i gotować partiami w osolonej wrzącej wodzie przez 3 minuty, aż od wypłynięcia. Odcedzić, natłuścić odrobiną oleju i pozostawić do wystygnięcia. Pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Osobno na łyżce oleju podsmażyć na złoty kolor gnocchi. Wyłożyć na talerz, dodać podsmażone pieczarki i posypać utartym serem Aldamer. Udekorować listkami natki pietruszki.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie