Data publikacji: 2017-09-18
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Grzybowa carbonara z żółtkiem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Grzybowa carbonara z makaronem Pełne Ziarno – to świetny pomysł na szybki, rodzinny obiad lub wizytę niespodziewanych gości.
Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje grzybową carbonarę z makaronem Lubella Spaghetti Pełne Ziarno – to świetny pomysł na szybki, rodzinny obiad lub wizytę niespodziewanych gości. Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti – grzybowa carbonara z żółtkiem POTRZEBUJESZ: • Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 1 opakowanie • kurki (lub inne świeże grzyby) 400g • wędzony boczek surowy 250g • parmezan 100g • czosnek 4 ząbki • żółtka 4 sztuki • masło 30g • sól i pieprz do smaku Czas przygotowania: 25 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i zostaw pół kubka wody z gotowania makaronu do sosu. 2. W międzyczasie… Kurki umyj i osusz. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na maśle razem ze zgniecionymi ząbkami czosnku, aż będzie chrupiący. Dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ugotowany makaron dodaj do patelni z boczkiem. Gotuj całość ok. 1 minutę. 3. To już prawie meta! Wymieszaj połowę parmezanu z makaronem, podlej odrobiną wody z gotowania i mieszaj szybko, aż się zagęści. Wyłóż na każdy talerz porcję makaronu, zrób gniazdo, i połóż jajko na środku. Posyp resztą parmezanu i gruboziarnistym pieprzem. Brawo! Oto pyszna carbonara. Zaproś znajomych, niech też spróbują!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie