LIFESTYLE Żywienie

Home office a dieta? Postaw na lekkie posiłki

Home office a dieta? Postaw na lekkie posiłki
Jadłospis na home

Data publikacji: 2020-05-29
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Home office a dieta? Postaw na lekkie posiłki
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Jadłospis na home office

Home office a dieta? Postaw na lekkie posiłki LIFESTYLE, Żywienie - Jadłospis na home office

W obecnej sytuacji dom to już nie tylko miejsce, w którym odpoczywamy, ale  także pracujemy. Jednym z największych wyzwań pracy zdalnej, poza realizacją określonych zadań stawianych przez szefa, jest również utrzymanie odpowiedniej diety. Co zatem jeść podczas home office, by nie plądrować lodówki i szafek ze słodyczami w poszukiwaniu pustych kalorii? Podpowiadamy. Jedz rozsądnie Gdy codzienny harmonogram dnia wypełniają nie tylko raporty i wideokonferencje, ale i także pomoc dzieciom w zdalnych lekcjach czy wyprowadzanie psa na spacer, ciężko pamiętać o dobrze zbilansowanej diecie. To właśnie odpowiedni jadłospis bogaty w warzywa, owoce i cenne składniki dostarcza nam energii na cały dzień i sprawia, że jesteśmy bardziej produktywni podczas pracy zdalnej. Postawmy więc na lekkie posiłki, które będą smaczne i co ważne – ekspresowe w przygotowaniu. Sprawdźcie nasze przepisy na nadziewane muszelki oraz przekąski ze szpinakiem.   Nadziewane muszelki   Składniki: 2 parówki #JBB Polanki 10 sztuk makaronu muszli, dużych pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej 2 łyżki majonezu 100 g kukurydzy z puszki świeżo mielony pieprz sól                                                                                        Sposób przygotowania: Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Pozostałe składniki pokrój w drobną kostkę, dodaj majonez oraz kukurydzę, dopraw pieprzem i solą. Nadziej muszle farszem.   Przekąska ze szpinakiem   Składniki: 150g szynki biebrzówki #JBB Ciasto francuskie 200g świeżego szpinaku 50 g sera fety 50g serka śmietankowego 2 jajka sól pieprz 1 ząbek czosnku Sposób przygotowania: Ciasto francuskie podziel na 6 równych kwadratów, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do naczynia miksującego wrzuć liście szpinaku, pokrojoną szynkę, serek śmietankowy oraz fetę. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Zmiksuj wszystko w trybie pulsacyjnym do uzyskania lekko zmiksowanej konsystencji. Nałóż farsz na środek ciasta i zagnij rogi do środka. Posmaruj rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut, do uzyskania złocistego koloru. Smacznego!    

A to już wiesz?  Jedz jak mistrz – dzieci jedzą to, co ich mistrzowie

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Home office a dieta? Postaw na lekkie posiłki LIFESTYLE, Żywienie - Jadłospis na home office
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy