Data publikacji: 2020-07-21
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Hummus paprykowy z zielonymi oliwkami OLE!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Hummus paprykowy z zielonymi oliwkami OLE!

Składniki: 2 papryki 300 g ugotowanej i odsączonej ciecierzycy (może być z puszki lub słoika) 80 g tahini 2 ząbki czosnku Oliwki z pastą paprykową zielone OLE! przyprawy: sól, pieprz, po ½ łyżeczki wędzonej i słodkiej papryki, ½ łyżeczki pieprzu cayenne (ostrej papryki) 2 łyżki cytryny oliwa Przygotowanie: Papryki przekrawamy, oczyszczamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy, aż papryka będzie miękka, a skórka będzie przyrumieniona (skórkę najlepiej zdejmować jak jeszcze jest ciepła). Ciecierzycę miksujemy z upieczoną i obraną papryką. Dodajemy tahini, czosnek, 1/3 słoika oliwek i przyprawy. Miksujemy. Na koniec dodajemy sok z cytryny i oliwę, tak aby masa była jednolita. Możemy dodać trochę wody, jeśli jest zbyt gęsta. Dekorujemy oliwkami OLE! i przyprawami. Podajemy z warzywami, pieczywem lub zgrillowanymi tortillami.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
