LIFESTYLE Żywienie

Imprezowe szaleństwo w kuchni! Sprawdź, jakie dania oczarują Twoich gości

Imprezowe szaleństwo w kuchni! Sprawdź, jakie dania oczarują Twoich gości
Szukacie propozycji prostych dań, które dopełnią każde przyjęcie? Mamy dla Was kilka

Data publikacji: 2019-06-28
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Imprezowe szaleństwo w kuchni! Sprawdź, jakie dania oczarują Twoich gości
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Szukacie propozycji prostych dań, które dopełnią każde przyjęcie? Mamy dla Was kilka przepisów!

Imprezowe szaleństwo w kuchni! Sprawdź, jakie dania oczarują Twoich gości LIFESTYLE, Żywienie - Szukacie propozycji prostych dań, które dopełnią każde przyjęcie? Mamy dla Was kilka przepisów!

Jak impreza, to wyłącznie szalona! Niezależnie od tego, czy organizujecie kameralne spotkanie z rodziną i przyjaciółmi czy huczną zabawę do białego rana, na żadnym z nich nie może zabraknąć pysznych przekąsek. Szukacie propozycji prostych dań, które dopełnią każde przyjęcie? Mamy dla Was kilka przepisów! Niegdyś gotowe przysmaki typu chipsy, paluszki, krakersy czy popcorn wydawały się idealnym pomysłem na imprezowe przekąski. Obecnie jednak, aby zachwycić gości organizacją przyjęcia należy się bardziej postarać. Pozwólcie sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa i przygotujcie dania, które sprostają wymaganiom wszystkich – zarówno fanów mięsnych przekąsek, jak i osób dbających o linię. W jaki sposób? Niech na stole zagoszczą pizza na spodzie z kalafiora, minitarty z boczkiem i cebulą oraz różyczki z ciasta francuskiego. Dzięki naszym przepisom będzie pięknie i pysznie! 1. Pizza na spodzie z kalafiora (czas przygotowania: 80 min) Składniki główne: Boczek (np. z beczki JBB Bałdyga) Czarne oliwki Suszone pomidory Sos do pizzy: 100 g przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek Sól, pieprz, suszone oregano Ziarna słonecznika Parmezan Świeża bazylia Spód do pizzy: 600 g kalafiora Jajko 200 g startego żółtego sera Sól, pieprz Sposób przygotowania: Kalafiora podziel na różyczki, rozdrobnij w malakserze. Rozdrobnionego kalafiora gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, często mieszając. Odcedź i odstaw do wystudzenia, a następnie odciśnij w ściereczce z nadmiaru wody. Dodaj jajko oraz żółty ser. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj okrąg na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 20 minut. Składniki na sos wymieszaj. Posmaruj upieczony spód. Na wierzchu ułóż pozostałe składniki, a na koniec posyp parmezanem. Piecz jeszcze przez 15 minut. 2. Minitarty z boczkiem i cebulą (czas przygotowania: 60 min) Składniki: 200 g boczku (np. z beczki JBB Bałdyga) Ciasto francuskie 400 g cebuli 2 jajka 250 ml śmietany Świeży rozmaryn 100 g startego żółtego sera Sól, pieprz Rozmącone jajko do posmarowania ciasta francuskiego Sposób przygotowania: Boczek pokrój w kostkę i podsmaż do zrumienienia. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę. Duś do miękkości. Wymieszaj jajka, śmietanę i starty ser. Dodaj do przestudzonego farszu. Dopraw solą i pieprzem. Małe foremki na tatrę wyłóż ciastem francuskim, przełóż do środka przygotowany farsz. Wystające brzegi ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 minut. 3. Różyczki z ciasta francuskiego (czas przygotowania: 40 min) Składniki: Szynka (np. z beczki od JBB Bałdyga) Ciasto francuskie Jajko Sposób przygotowania: Ciasto francuskie pokrój na paski o szerokości około 3 cm. Na paski nałóż półplasterki szynki i zwiń je w różyczki, zalepiając brzegi. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 20 minut. Bawcie się ze smakiem!

A to już wiesz?  Zawsze do przodu!

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Imprezowe szaleństwo w kuchni! Sprawdź, jakie dania oczarują Twoich gości LIFESTYLE, Żywienie - Szukacie propozycji prostych dań, które dopełnią każde przyjęcie? Mamy dla Was kilka przepisów!
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy