Data publikacji: 2019-03-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Kotleciki z soczewicy z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów z serem Corregio
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
PRZEPISNIK OLE!, więcej przepisów na: http://wole-ole.pl/przepisnik-ole/
Składniki: ½ szklanki czerwonej soczewicy 1 duża cebula 1 duża marchewka 1 łyżka sosu sojowego 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki Pasteny suszonych pomidorów z serem Corregio Ole! 2 płaskie łyżki bułki tartej (plus do obtoczenia) Przyprawy: 1/2 łyżeczki słodkie papryki, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól, pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej Jak przygotować? Soczewicę przepłukujemy i zalewamy jedną szklanką osolonej wody. Gotujemy na małym ogniu przez ok.15 min., tak aby wchłonęła płyn i była miękka. Co jakiś czas mieszamy, aby nie przywarła do dna. W tym czasie cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni z posiekanym czosnkiem. Po chwili dodajemy, startą na dużych oczach, marchewkę. Dodajemy sos sojowy i smażymy, aż warzywa będą miękkie. Soczewicę przekładamy do miski. Dodajemy usmażone warzywa, jajko, przyprawy, posiekaną pietruszkę, Pastenę – pastę z suszonch pomidorów z serem Corregio OLE! i bułkę tartą. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia obu stron –wierzch musi być mocno chrupiący. Smacznego! Więcej na: www.wole-ole.pl
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie