LIFESTYLE Żywienie

Kuchenne triki i przepis eksperta Lubelli

Kuchenne triki i przepis eksperta Lubelli
Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje sałatkę z makaronem MINI rurki warzywne i zdradza kulinarne

Data publikacji: 2017-06-05
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Kuchenne triki i przepis eksperta Lubelli
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje sałatkę z makaronem MINI rurki warzywne i zdradza kulinarne triki.

Kuchenne triki i przepis eksperta Lubelli LIFESTYLE, Żywienie - Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje sałatkę z makaronem MINI rurki warzywne i zdradza kulinarne triki.

Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje 2 dania z makaronami Lubella Mini: sałatkę z Mini Rurkami warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado oraz zupę z Mini Kokardkami, z groszkiem cukrowym i kurczakiem. Kucharz zdradza też, jak szybko i łatwo połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu do sałatki oraz jak sprytnie uzyskać oliwę smakową. – Aby jeszcze szybciej przygotować sos do sałatki i połączyć dobrze jego składniki, wrzuć je do słoika, zakręć goi potrząśnij. I już – oto gotowy sos.– radzi ekspert. Podpowiada też, jak przyrządzić własną wersję smakowej oliwy – Do oliwy wystarczy dodać ząbek czosnku lub czosnek zmiksowany z odrobiną szczypiorku. W ten prosty sposób uzyskamy oliwę smakową.   Sałatka z mini rurkami warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado   POTRZEBUJESZ: • Makaron Lubella Mini Rurki Warzywne 1 opakowanie • mozzarella 2 kulki •awokado 1 sztuka •pomidory wiśniowe 300g • bazylia 1/2 pęczka •szalotka 1 sztuka • czosnek 1 ząbek • oliwa 100ml • ocet balsamiczny 2 łyżki • sól, pieprz do smaku • musztarda 1 łyżka Czas przygotowania: 20 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień… Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedź i schłodź. Szalotkę i ząbek czosnku zetrzyj na tarce, na drobnych oczkach. Następnie wymieszaj je z musztardą, octem i pieprzem. Dolewaj powoli oliwę, ciągle mieszając. Powstanie w ten sposób sos vinaigrette.   2. Jesteś na półmetku… Pomidory pokrój na pół, wymieszaj z sosem vinaigrette i połową bazylii. 3. To już prawie meta! Wymieszaj ugotowany makaron z bazylią i dodaj poszarpaną palcami mozarellę. Dołóż pomidory z sosem. Całość udekoruj kawałkami awokado i resztą bazylii. Brawo! Powstała pyszna, lekka sałatka!   

A to już wiesz?  Chleb bez chemii

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Kuchenne triki i przepis eksperta Lubelli LIFESTYLE, Żywienie - Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje sałatkę z makaronem MINI rurki warzywne i zdradza kulinarne triki.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy