Esencje Naturalnie Smaczne Przyprawy Zupy

Kuchenny przybornik na jesień

Kuchenny przybornik na jesień
Zmiany za oknem, zmiany w kuchni. Dumnie wkraczają do niej grzyby, powracają polędwiczki, mięsne szaszłyki, pieczenie, królują sezonowe warzywa i owoce. Te dary jesieni posłużą do przygotowania doskonałych dań. Szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, poleca produkty, które wzbogacą ich smak i podaje receptury na wyśmienite potrawy jesiennej kuchni. Oto co powinno się znaleźć w kuchennym przyborniku podczas nadchodzących

Data publikacji: 2016-09-15
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Kuchenny przybornik na jesień
Kategoria: Naturalnie Smaczne , Przyprawy , Esencje , Zupy , Naturalnie Smaczne

Zmiany za oknem, zmiany w kuchni. Dumnie wkraczają do niej grzyby, powracają polędwiczki, mięsne szaszłyki, pieczenie, królują sezonowe warzywa i owoce. Te dary jesieni posłużą do przygotowania doskonałych dań. Szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, poleca produkty, które wzbogacą ich smak i podaje receptury na wyśmienite potrawy jesiennej kuchni. Oto co powinno się znaleźć w kuchennym przyborniku podczas nadchodzących tygodni:
Naturalnie Smaczne , Przyprawy , Esencje , Zupy , Naturalnie Smaczne - Kuchenny przybornik na jesień

Zmiany za oknem, zmiany w kuchni. Dumnie wkraczają do niej grzyby, powracają polędwiczki, mięsne szaszłyki, pieczenie, królują sezonowe warzywa i owoce. Te dary jesieni posłużą do przygotowania doskonałych dań. Szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, poleca produkty, które wzbogacą ich smak i podaje receptury na wyśmienite potrawy jesiennej kuchni. Oto co powinno się znaleźć w kuchennym przyborniku podczas nadchodzących tygodni:

Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Doskonała grzybowa? Aromatyczna, głęboka w smaku, koniecznie z borowikami. Taki smak pomoże nam osiągnąć Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr. Wzbogaci on także drugie dania – pulpety lub pieczeń w sosie grzybowym, gulasz czy grzybowe leczo.

Grzybowa potrawka

Składniki:

– prawdziwki umyte i pokrojone w cząstki – 200 g

– podgrzybki umyte i pokrojone w cząstki – 200 g

– rydze umyte i pokrojone w cząstki – 200 g

– kurki umyte i pokrojone w cząstki – 200 g

– Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr – 1 opak.

– szalotka pokrojona w kostkę – 200 g

– ząbek czosnku – 4 szt.

– śmietana 30 % – 500 ml

– świeży rozmaryn – 1 szt.

– świeży tymianek – 1 szt.

– świeża szałwia – 30 g

– oliwa z oliwek – 50 ml

– czarny pieprz – 5 g

– mąka pszenna – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

W garnku z szerokim dnem rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i szalotkę, dodaj grzyby, smaż tak długo, aż powstały sok odparuje, a grzyby będą zupełnie suche.
Dodaj wtedy mąkę i dokładnie ją rozmieszaj, wlej śmietanę i gotuj ok. 5 minut, aż śmietana zgęstnieje. Dodaj pozostałe zioła i przyprawy, w tym kostkę Knorr, co podkreśli grzybowy smak i aromat zupy.
Grzyby gotuj jeszcze razem ok. 3 minut.

A to już wiesz?  Początek roku szkolnego - czas na szybkie, proste i smaczne dania dla całej rodziny

Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr

Stanowi idealny dodatek do przygotowywanych jesienią dań pieczonych i smażonych. Cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale również głęboką bursztynową barwą. Wystarczy połączyć ją z ciepłą wodą i całość doprowadzić do wrzenia, by stworzyć gęsty, gładki, doskonale smakujący sos. Jeśli mamy więcej czasu i lubimy eksperymentować, możemy Esencję połączyć z sokami lub tłuszczem z mięsa, a na koniec dodać do sosu ulubione dodatki. Dzięki temu dodatkowo podbijemy jego smak.

Steki z karkówki z leśnymi grzybami

Składniki:

– karkówka – 600 g

– Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr – 1 szt.

– Przyprawa do mięs Knorr – 2 łyżki

– grzyby suszone (podgrzybki lub prawdziwki) – 8 szt.

– rozmaryn świeży gałązka – 1 szt.

– olej – 2 łyżki

Grzyby zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie grzyby pokrój w cienkie paseczki, a wywar pozostaw.
Mięso osusz i posyp przyprawą do mięs. Obsmaż na rozgrzanej patelni z każdej strony, a następnie włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut w temp. 180 °C.
Na tą samą, rozgrzaną patelnię wlej wywar z moczenia grzybów, dodaj pokrojone grzyby, rozmaryn oraz esencję, dzięki której sos będzie gęsty i dobrze doprawiony – sos gotuj 2-3 minuty. Dodaj świeży rozmaryn. Upieczone mięso pokrój w plastry i podawaj z przygotowanym sosem oraz kaszą.

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Tajemnica pysznego kurczaka tkwi w jego odpowiednim doprawieniu. Pomoże w tym Przyprawa do złotego kurczaka Knorr o nowej udoskonalonej recepturze. Zawiera zioła i przyprawy, dzięki którym soczyste piersi z kurczaka, chrupiące skrzydełka czy przypieczone udka nabiorą wyjątkowego smaku i wspaniałego aromatu. Bez glutaminianu sodu, barwników czy innych ulepszaczy.

Pieczony kurczak z warzywami

Składniki:

– kurczak cały – 1700 g

A to już wiesz?  Nowość Pasta pełna smaku Knorr - prościej i smaczniej być nie może

– Przyprawa do złotego kurczaka Knorr – 1 opak.

– masło – 100 g

– szalotki – 6 szt.

– cukinia żółta i zielona – 2 szt.

– pomidorki koktajlowe – 500 g

– cytryna – 2,5 szt.

– goździki – 6 szt.

– kilka gałązek tymianku

– kilka gałązek rozmarynu

Sposób przygotowania:

Kurczaka umyj z zewnątrz i w środku, a następnie dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.
Cytryny sparz wrząca wodą, dokładnie umyj, z jednej otrzyj skórkę.
Pokrój cukinię w kostkę, obraną z łupin szalotkę i pomidorki przekrój na pół.
Tymianek i rozmaryn drobno posiekaj. Zioła pomieszaj z masłem, skórką z cytryny i jedną łyżką przyprawy Knorr, by danie było doskonale doprawione. Część masła wciśnij, rozprowadzając równomiernie go pod skórkę kurczaka. Pozostałe masło odłóż na bok.
Całego kurczaka z zewnątrz i wewnątrz natrzyj pozostałą przyprawą – sprawi ona, że kurczak po upieczeniu będzie pachniał mieszanką korzennych przypraw, miał złocistą chrupiącą skórkę i będzie soczysty w środku.
W żaroodpornym naczyniu umieść pokrojone warzywa oraz połówki cytryn, na nich ułóż kurczaka. Do naczynia dodaj 3 łyżki wody. Całość okryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika na około 60 minut. Po tym czasie zdejmij folię i podnieś temperaturę pieczenia do 200*C. Na kurczaka połóż pozostałe masło i skrop mięso wyciśniętym sokiem z cytryny.

Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr

Wyjątkowy, lekko orzechowy smak i doskonały aromat – to znak rozpoznawczy kurek. W taki sposób naszą ulubioną zupę wzbogaci Kremowa zupa z kurek Knorr. Dodatek szczypiorku nada jej wyrazisty akcent. Zupa z kurek będzie smakować najlepiej z odrobiną kwaśnej śmietany i groszkiem ptysiowym. Pyszna, aromatyczna, wspaniale rozgrzewająca w chłodne jesienne dni!

Zupa z kurek

Składniki:

– Kremowa zupa z kurek Knorr – 1 opak.

– kurki świeże lub mrożone – 50 dag

– kiełbasa – 20 dag

– Bulion drobiowy – 2 szt.

– woda – 2 l

A to już wiesz?  Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa - czas na wegetariańskie inspiracje

– cebula – 10 dag

– makaron, np. muszelki – 100 g

– śmietana – 0,5 szklanki

– jajka przepiórcze ugotowane na twardo – 4 szt.

– natka pietruszki (posiekana)

– pieprz – 1 szczypta

– majeranek – 1 szczypta

– tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Przygotuj wywar z 2 litrów wody i 2 bulionów.
Oczyść i opłucz grzyby. Pokrój, jeśli są duże. Gdy używasz kurek mrożonych, rozmroź je i opłucz. Cebulę posiekaj. Usmaż razem cebulę i kurki.
Kiełbasę pokrój w plasterki.
Makaron ugotuj w wywarze i dodaj grzyby, kiełbasę i śmietanę.
Zupę z kurek Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu – będzie niezwykle aromatyczna. Dodaj do garnka, gotuj 10 minut i dopraw do smaku. Zupę podawaj z jajkami przepiórczymi.

Gulasz Naturalnie Smaczne! Knorr

Jesienne gulasze niezastąpione podczas jesiennej słoty. Doskonale rozgrzewają i zaspokajają apetyty po powrocie ze szkoły i pracy. Jednocześnie, jako danie jednogarnkowe, są proste w przygotowaniu. Aby cechowały się głębią smaku, warto sięgnąć po Gulasz Naturalnie Smaczne! Knorr. Dzięki niemu, gulasze będą doskonale przyprawione, wyraziste w smaku.

Gulasz z dyni

Składniki:

– mała dynia – 1 szt.

– Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz – 1 opak.

– cebula – 1 szt.

– kwaśna śmietana 18% lub gęsty jogurt typu greckiego – 100 ml

– posiekana natka pietruszki – 2 łyżki

– oliwa – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Obierz dynię ze skóry. Usuń pestki I pokrój miąższ dyni w kostkę ok. 2 cm. Drobno pokrój cebulę. Przesmaż cebulę na oliwie do momentu, gdy będzie zmieniać kolor.
Dodaj dynię i smaż dalej, mieszając przez 5 minut. Dodaj 400 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne, dzięki czemu danie nabierze głębokiego smaku. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj gulasz przez 10-15 minut do momentu, gdy dynia będzie miękka
Podawaj gulasz dyniowy ze śmietaną i posiekaną świeżą pietruszką.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Naturalnie Smaczne , Przyprawy , Esencje , Zupy , Naturalnie Smaczne - Kuchenny przybornik na jesień
Hashtagi: #Naturalnie Smaczne , #Przyprawy , Esencje , Zupy , Naturalnie Smaczne

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy