LIFESTYLE Żywienie

Le Cordon Bleu i Electrolux będą wspólnie kształtować przyszłość gotowania

Le Cordon Bleu i Electrolux będą wspólnie kształtować przyszłość gotowania
Le Cordon Bleu - wiodąca sieć instytutów zajmujących się sztuką kulinarną i hotelarską, oraz Electrolux - globalna firma produkująca urządzenia AGD, rozpoczynają długoterminowe

Data publikacji: 2018-07-19
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Le Cordon Bleu i Electrolux będą wspólnie kształtować przyszłość gotowania
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Le Cordon Bleu – wiodąca sieć instytutów zajmujących się sztuką kulinarną i hotelarską, oraz Electrolux – globalna firma produkująca urządzenia AGD, rozpoczynają długoterminowe partnerstwo.

Le Cordon Bleu i Electrolux będą wspólnie kształtować przyszłość gotowania LIFESTYLE, Żywienie - Le Cordon Bleu - wiodąca sieć instytutów zajmujących się sztuką kulinarną i hotelarską, oraz Electrolux - globalna firma produkująca urządzenia AGD, rozpoczynają długoterminowe partnerstwo.

Współpraca ma za zadanie dążyć do doskonałości w kuchni przy użyciu technik kulinarnych Le Cordon Bleu i szerokiej gamy urządzeń Electrolux. Jej misją jest zainspirowanie wszystkich – zarówno profesjonalistów, jak i entuzjastów jedzenia – do lepszego smakowania doświadczeń kulinarnych. Szerzenie edukacji w zakresie sztuki kulinarnej ma się odbyć poprzez zapewnienie odpowiednich technik gotowania, a także naukę, jak używać urządzeń AGD, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Połączenie kreatywności i know-how profesjonalnych szefów kuchni z najnowocześniejszą technologią, będzie okazją do wspaniałej podróży gastronomicznej dla każdego.   Dwa główne obszary współpracy to edukacja oraz badania i rozwój. Poprzez żywiołowy, międzynarodowy program wydarzeń, targów i treści, smakosze i miłośnicy jedzenia uzyskają dostęp do ekskluzywnej podróży po świecie kulinariów. Więcej na ten temat zostanie ujawnione jesienią 2018 r. Electrolux i Le Cordon Bleu będą również pracować nad stworzeniem wspólnych urządzeń dla lepszego smaku i jakości w kreacjach kulinarnych. Pierwsze produkty powstałe w wyniku partnerstwa mają zostać wprowadzone na rynek w 2020 roku.   Le Cordon Bleu słynie z doskonałości kulinarnej na całym świecie. Dzięki współpracy, która obejmuje wszystkie nasze działania, wierzymy, że możemy wpłynąć na prawdziwą zmianę na rzecz lepszego smaku i zrównoważonej kuchni na całym świecie, uwzględniając lokalne smaki i składniki – mówi Ola Nilsson, wiceprezes firmy Electrolux.   Electrolux to inspirujący partner, który podziela wartości Le Cordon Bleu: doskonałość, pasję, kreatywność i innowacyjność. Kiedy łączymy ich nowoczesną technologię z naszą kulinarną twórczością i know-how, możliwości wydają się nie mieć końca. Nasze wspólne dążenie do ciągłej poprawy jakości sprawia, że wierzymy, że możemy umożliwić bardziej zrównoważoną kuchnię na całym świecie, a jednocześnie udoskonalić kulinarną podróż na różnych poziomach – mówi Charles Cointreau, dyrektor ds. rozwoju biznesu w Le Cordon Bleu.  

A to już wiesz?  Świeżo wyciskane soki królują wśród zdrowych przekąsek

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Le Cordon Bleu i Electrolux będą wspólnie kształtować przyszłość gotowania LIFESTYLE, Żywienie - Le Cordon Bleu - wiodąca sieć instytutów zajmujących się sztuką kulinarną i hotelarską, oraz Electrolux - globalna firma produkująca urządzenia AGD, rozpoczynają długoterminowe partnerstwo.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy