Data publikacji: 2020-08-11
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Lekkie menu na upalne dni – Sałatka ze Szpinakiem młodym marki Eisberg
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
. Kolorowa, obłędnie pyszna i szybka w przygotowaniu dostarczy nam niezbędnej energii. Sprawdźcie tę propozycję w letnie popołudnie – kulinarny sukces gwarantowany!
Gdy upał nie odpuszcza, także apetyt nam nie dopisuje. Istnieje jednak wyjście z sytuacji – lekka, a zarazem pożywna sałatka na bazie wartościowego młodego szpinaku. Kolorowa, obłędnie pyszna i szybka w przygotowaniu dostarczy nam niezbędnej energii. Sprawdźcie tę propozycję w letnie popołudnie – kulinarny sukces gwarantowany! Składniki: 3 garście Szpinaku młodego marki Eisberg 2 małe, upieczone buraki 50 g sera halloumi garść żurawiny garść orzechów włoskich garść orzechów nerkowca 2 łyżki oliwy sól pieprz czarny Dressing: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka wody 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy miodowej sól pieprz Sposób przygotowania: Szpinak młody marki Eisberg ułożyć w miseczce. Upieczone buraki pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem. Polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Ser halloumi pociąć w plastry. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę i smażyć ser aż się przyrumieni. Ułożyć go na wierzchu sałatki. Całość posypać orzechami nerkowca i włoskimi oraz żurawiną.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie