Skip to content
niedziela, 9 listopada, 2025
Latest:
  • Jesienna chandra? Zjedz kaszę na poprawę humoru!
  • Jak jeść lżej, a nadal smacznie? Lato w kuchni
  • 22 sierpnia – międzynarodowy dzień bułeczek bao, czyli święto azjatyckiej kuchni
  • 5 pytań o nabiał, które zawsze chciałeś zadać
  • Jak wspierać karmiące mamy? Oto jest pytanie!
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli

Smardz

Aktualności i wiadomości prasowe: smaczna kuchnia

  • smardz.pl
  • Dania gotowe
  • Grzyby
  • Produkty
  • Przepisy
  • Przyprawy
  • Święta
  • Rośliny
  • Żywienie
    • Kawa
    • Żywność
Produkty regionalne Zdrowe jedzenie

Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli

Opublikowano 4 lata temu: 15 czerwca 202118 czerwca 2021 smardz.pl Przeczytasz w: 4 minut/y
https://www.smardz.pl/ › Produkty regionalne
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli
Platforma skupia rzemieślniczych wytwórców z całej Polski, którzy na internetowym straganie sprzedają swoje dobra – ekologiczne warzywa i owoce, nabiał i wiejskie jaja, ryby i mięso z małych hodowli, ale także przetwory czy chleby i ciasta. Wszystko wyprodukowane bez sztucznych dodatków, w zgodzie z rodzinnymi tradycjami.

LokalnyRolnik.pl to wirtualny targ prawdziwego jedzenia. Łączy konsumentów wybierających zdrowe jedzenie, wyprodukowane w sposób zrównoważony, z zaufanymi rolnikami i małymi wytwórcami. Platforma umożliwia złożenie przez internet zamówienia na wyroby z różnych gospodarstw z całej Polski i odbiór świeżych produktów już kolejnego dnia.

Powstały w 2014 roku Lokalny Rolnik to inicjatywa Sylwii i Andreja Modiców, rodziców Zarji cierpiącej na alergie pokarmowe. Dostrzegając lukę na rynku ekologicznej żywności, małżeństwo powołało do życia internetowe targowisko. Dzięki niemu konsumenci zyskują łatwiejszy dostęp do zdrowego, tradycyjnego jedzenia, a lokalne manufaktury rolnicze i hodowlane mogą szerzej eksponować swoje wytwory.

Misja firmy
Od początku działalności firma dba o propagowanie idei stylu życia zgodnego ze zrównoważonym światem. Swoją misję realizuje, promując zdrowe nawyki żywieniowe i wspierając drobnych rzemieślników, z zachowaniem pełnego szacunku dla natury. Wartości zrównoważonego rozwoju integrują stale rosnącą społeczność Lokalnego Rolnika.

Dla zdrowego społeczeństwa
LokalnyRolnik.pl skupia osoby poszukujące zdrowej alternatywy dla wysoko przetworzonej żywności, produkowanej przy użyciu konserwantów i chemicznych ulepszaczy. Firma w codziennych działaniach zachęca do podejmowania świadomych wyborów w kwestiach żywieniowych, podkreślając ich pozytywny wpływ na zdrowie i samopoczucie klientów. Na wirtualnym targu dostępne są wyłącznie produkty o czystej etykiecie, z krótkim terminem przydatności, wytworzone dzięki naturalnym, bezpiecznym metodom. Zakupy za pośrednictwem platformy pozwalają osobom prowadzącym intensywny tryb życia w komfortowy sposób zyskać dostęp do świeżego jedzenia w uczciwych cenach.

Dla małych rzemieślników
Na wirtualnym straganie swoje produkty wystawiają właściciele małych gospodarstw pracujący w sposób daleki od standardów przemysłowych. Wyróżniają ich niekonwencjonalne metody uprawy i hodowli, często oparte na wieloletnich tradycjach rodzinnych. Część afiliowanych gospodarstw posiada certyfikat ekologiczny. Lokalny Rolnik wspiera drobnych wytwórców jedzenia w duchu slow food, oferując współpracę na uczciwych zasadach. Platforma stwarza okazję do promocji produktów z poszczególnych regionów Polski, budząc coraz większy apetyt wśród mieszkańców wielkich miast na tradycyjne, rzemieślnicze dobra.

Dla dobra planety
Firma stoi na straży zachowania najwyższych standardów produkcji jedzenia przy jednoczesnej trosce o środowisko. Partnerzy Lokalnego Rolnika przechodzą proces weryfikacji w aspekcie m.in. wykorzystania naturalnych składników, dobrego traktowania zwierząt, jak i dążenia do zminimalizowania negatywnego wpływu na naturę. Założyciele firmy dbają o to, aby rozwijała się zgodnie z zasadami środowiskowej odpowiedzialności biznesu. Wprowadzają zaawansowane rozwiązania logistyczne, by zmniejszać ślad węglowy oraz niwelować do zera problem marnowania żywności na poziomie dystrybucji.

Jak działa LokalnyRolnik.pl?
Zaloguj się na www.lokalnyrolnik.pl i poznaj ofertę wytwórców zlokalizowanych najbliżej ciebie. Złóż zamówienie, wybierając spośród warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli, przetworów czy tradycyjnych wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Przesyłka może być dostarczona wprost pod twoje drzwi – możesz ją także odebrać z punktów stacjonarnych znajdujących się w największych polskich miastach (Warszawa, Kraków, Katowice, Wrocław oraz ich okolice). Po zrealizowaniu zamówienia lokalny producent otrzyma pieniądze, a ty możesz wystawić mu wirtualną rekomendację.

Lokalny Rolnik w liczbach:
• 120 regionalnych rzemieślników
• 50 000 rodzin robiących zakupy na wirtualnym targowisku
• ponad 3 500 produktów dostępnych na platformie każdego dnia

Więcej informacji dostępnych jest na www.lokalnyrolnik.pl, www.facebook.pl/lokalnyrolnikpl oraz www.instagram.com/lokalnyrolnik

Bezpośredni link:
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli https://www.smardz.pl/lokalny-rolnik-to-wirtualny-targ-prawdziwego-jedzenia-warzyw-i-owocow-z-ekologicznych-upraw-wiejskich-jaj-i-nabialu-miesa-wedlin-i-ryb-z-malych-hodowli

#lokalny rolnik firma #lokalny rolnik skawina #lokalny rolnik facebook #lokalny rolnik mikołów #lokalny rolnik opinie #lokalny rolnik ursus
  • ← Witaminę D warto uzupełniać poprzez dietę także latem – mówi dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczna
  • Spacery po lesie, rowerowe wycieczki: Dietetycznie, aktywnie i zdrowo, czyli jak zorganizować sobie ruch na świeżym powietrzu? →
Ciekawe artykuły

Dieta, a kryzys klimatyczny. Co jeść by wspierać planetę?

Dieta, a kryzys klimatyczny. Co jeść by wspierać planetę?
Codzienne wybory żywieniowe, jakich dokonujemy przed sklepową półką, mają ogromne znaczenie i to od nas zależy, jaki dzienny ślad węglowy produkujemy.

Sezon na karkówkę

Sezon na karkówkę
Nadszedł maj, a wraz z nim rodzinne wyjazdy, pikniki i grille. Większość z nas czeka na to cały rok. Jaki jest przepis na grilla idealnego? Oczywiście pyszne jedzenie i zgrane towarzystwo! Węgiel pod pachę, szczypce do mięsa w

Szakszuka z ciecierzycą

Szakszuka z ciecierzycą
Szakszuka - podawana może być wprost z postawionej na stole patelni. Na pewno stanie się hitem niejednego przyjęcia, jak i smacznego menu dla całej rodziny.

Kuchenne inspiracje na lato od Netto

Kuchenne inspiracje na lato od Netto
Sezon letni, obfitujący w świeże warzywa i owoce, stwarza doskonałą okazję do kulinarnych eksperymentów. Niezwykłe smaki zamknięte w słoikach lub wykorzystane do przygotowania zdrowych przekąsek i deserów utrwalą wakacyjne

WYNIKI BADANIA „POLACY NA WYNOS”

WYNIKI BADANIA „POLACY NA WYNOS”
Polacy najchętniej zamawiają on-line pizzę wraz z napojem – konkretnie pizzę capricciosa, a do picia Coca-Cola.
listopad 2025
P W Ś C P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« paź    
Strony
  • Archiwum
  • Domena na sprzedaż, Kup domenę.
  • Mapa strony
  • Polityka praw autorskich
  • Privacy
  • Tematy
  • Współpraca
Tagi
Aktualności kulinarneBoże NarodzenieBulionyEsencjeFixyGorący KubekgrzybyKonkursyLIFESTYLENagrodyNaturalnie SmaczneProduktyPrzyprawySosySosy sałatkowewielkanocwielkanoc 2017zupyświętaŻywienie
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Pozostawiając w ustawieniach przeglądarki włączoną obsługę plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie.

Więcej informacji na ten temat można znaleźć w dziale polityka prywatności/prywatność i wykorzystywania plików cookies/polityka cookies | Copyright © 2005 - 2025 by EYC.