Data publikacji: 2017-08-07
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Makaron, groszek, młode pory i wędzony boczek – przepis na obiad
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Fetujmy lato w kuchni. Pyszny przepis na obiad.

POTRZEBUJESZ: • Makaron Lubella Świdry 1 opakowanie • surowy, wędzony boczek w plastrach 200g • młode pory 3 sztuki • zielony groszek 300g • cytryna 1/2 sztuki • koperek 1/2 pęczka • masło 50g • sól i pieprz do smaku Czas przygotowania: 20 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź go, pozostawiając pół szklanki wody z gotowania. 2. W międzyczasie… Boczek pokrój na 2 cm kawałki i smaż na średnio rozgrzanej patelni z łyżką masła – aż zacznie być chrupiący. Pory przekrój na pół i dokładnie umyj, następnie pokrój na 3 cm kawałki i dodaj do patelni z boczkiem. Smaż kilka minut na mocnym ogniu, by miejscami lekko się przyrumienił. Następnie do składników na patelni dosyp groszek i smaż, aż będzie gorący. 3. To już prawie meta! Wymieszaj makaron z resztą składników na patelni. Dodaj wyciśniętą cytrynę, resztę zimnego masła, dopraw i wymieszaj – jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj trochę wody z gotowania. Podawaj z lekko posiekanym koperkiem i parmezanem. Brawo! Zaproś bliskich do stołu i spróbujcie pysznego dania!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
