Data publikacji: 2017-10-03
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Doskonała przekąska dla kobiet, które kochają piłkę nożną
Składniki (na 8 mini tart): Kruchy spód: • 1 szklanka mąki ryżowej • 1/3 szklanki skrobi kukurydzianej • 1/3 szklanki skrobi ziemniaczanej • 2 jaja • 200 gram masła • sól Wierzch: • ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii • 1 czerwona papryka • 1 cebula • ząbek czosnku • oliwa z oliwek do smażenia • 250 gram żółtego sera • salami w plastrach • sól, pieprz i majeranek Sposób przygotowania: Z podanych składników na kruche ciasto zagnieć jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto i oblep nim wnętrza mini tart. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumieni. Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę. Podsmaż wszystkie składniki i dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Zetrzyj ser i pokrój szynkę. Na wierzchu podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem Kotlin Łagodny 60% kalorii mniej kalorii.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie