LIFESTYLE Żywienie

Nieziemsko chrupiące ciasteczka z płatkami

Nieziemsko chrupiące ciasteczka z płatkami
Pyszna przekąska z płatkami z pełnego

Data publikacji: 2017-11-29
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Nieziemsko chrupiące ciasteczka z płatkami
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Pyszna przekąska z płatkami z pełnego ziarna

Nieziemsko chrupiące ciasteczka z płatkami LIFESTYLE, Żywienie - Pyszna przekąska z płatkami z pełnego ziarna

Nieziemsko chrupiące ciasteczka z płatkami   POTRZEBUJESZ: • 4 szklanki płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno  • 100 g masła lub margaryny • 4-5 łyżek miodu • pół łyżeczki cukru waniliowego • 100 gramów dodatków; mogą to być pestki słonecznika lub dyni, żurawina, suszone owoce         DO DZIEŁA! Masło, cukier i miód umieść w dużym garnku i zagotuj często mieszając, a następnie gotuj około 2-3 minut. Płatki i dodatki wsyp do powstałej masy i bardzo dokładnie (ale w miarę delikatnie) wymieszaj. Odstaw do lekkiego przestygnięcia – pamiętaj, by od czasu do czasu przemieszać, żeby masa nie zastygła. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, układaj na niej masę uformowaną w ciasteczka. Zapiekaj około 10-15 minut w piekarniku z temperaturą 180 stopni (grzanie góra-dół). Po tym czasie wyjmij ciasteczka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Rada: ciasteczka możesz także uformować i pozostawić do samodzielnego wyschnięcia lub schłodzić w lodówce. Jednak zapiekane w piekarniku stają się maksymalnie chrupiące.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Nieziemsko chrupiące ciasteczka z płatkami LIFESTYLE, Żywienie - Pyszna przekąska z płatkami z pełnego ziarna
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Cuda zaklęte w butelkach

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy