Wywodzące się z północno-wschodniej Francji kruche ciasto z apetycznym, wytrawnym nadzieniem, to idealny smakołyk na letnie przyjęcia.
Kochali je Rzymianie, kochają je również Polacy. Nic w tym dziwnego, albowiem są lekkostrawne i niskokaloryczne, a dodatkowo koją nerwy i działają przeciwreumatycznie. Szparagi, bo o nich mowa, to jedne z bogatszych w witaminy w
To właśnie mleko i jego przetwory dostarczają m.in. wapń – składnik niezbędny do budowy kości. Jednak czy każde mleko będzie właściwym wyborem dla małego dziecka i odpowie na wielkie potrzeby małego brzuszka?
Świadomy konsumpcjonizm po raz kolejny znajdzie się w centrum trendów w przyszłym roku - konsumenci nadal będą stawiać na pierwszym miejscu własne zdrowie. To jednak nie wszystko. Jakie inne trendy dotyczące odżywania zaskocz
„Bio”, „Eko”, „Organic” – etykiet „zdrowej” żywności jest wiele. Wzrasta także liczba jej zwolenników. Już niemal 70% Polaków deklaruje zakupy żywności organicznej. Co właściwie kryje się za tym modnym okre