Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób.
Tydzień Wege (12-20.05.2018) to wyjątkowe święto promujące wegetarianizm i weganizm w Polsce. XII edycję wydarzenia zainaugurowały targi VeggieWorld, na których pojawili się wystawcy ze zdrową żywnością, w tym Pan Pomidor&
Doskonałe w smaku, cechujące się roślinnym składem, przeznaczone do różnorodnych dań – oto produkty marki Violife, wegańska alternatywa dla sera. Już od 8 października w promocyjnej ofercie produktów wegańskich w sieci B
Potas, żelazo, magnez, fosfor, beta-karoten i błonnik – to tylko część cennych dla zdrowia substancji, jakie znajdziemy w rabarbarze. Warzywo kojarzone dotychczas głównie z ciastem drożdżowym można teraz spotkać także w n
Wiosną mamy zwykle ochotę na zmianę diety. Oczywiście na lżejszą! Doskonałym pomysłem będzie więc wprowadzenie sałatek do menu. Na słodko lub wytrawnie. Ze świeżymi, sezonowymi warzywami i owocami, z makaronem, a nawet z