Data publikacji: 2020-12-01
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Olej rzepakowy w kuchni na święta
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Święta tuż tuż… o czym warto pamiętać w wirze świątecznego gotowania? Przygotowując świąteczną kolację, wybierajmy produkty naturalne, wysokiej jakości, które są wartościowe dla naszego zdrowia, ale co równie ważne – dostarczają wyjątkowego smaku.
Jednym z takich produktów jest olej rzepakowy. Ma neutralny kolor i smak, więc sprawdzi się podczas przygotowywania pieczeni, sałat i świątecznych ciast.
Jak w świątecznej kuchni korzysta z oleju rzepakowego Monika Mrozowska, ambasadorka kampanii?
Święta to taki czas, w którym wszyscy dużo czasu spędzają w kuchni i przy rodzinnym stole. U nas z domu zawsze wszyscy najbardziej czekali na pierogi z kapustą i grzybami mojej babci Tereski, które podsmażała z bułką tartą. Tradycję przygotowania pierogów, gdy Babci zabrakło, przejęłam ja. Robię je z różnymi nadzieniami, ale zawsze po ugotowaniu… podsmażam na oleju rzepakowym, z bułką tartą, odrobiną cukru oraz soli…
W newsletterze znajdą Państwo przepisy kulinarne Moniki Mrozowskiej na:
pierogi z grochem
paprykarz wegański
Smacznego!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie