LIFESTYLE Żywienie

Pierożki z kaszą gryczaną podane z sosem grzybowym

Pierożki z kaszą gryczaną podane z sosem grzybowym
Ciekawa propozycja na świąteczny

Data publikacji: 2017-11-24
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Pierożki z kaszą gryczaną podane z sosem grzybowym
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Ciekawa propozycja na świąteczny stół

Pierożki z kaszą gryczaną podane z sosem grzybowym LIFESTYLE, Żywienie - Ciekawa propozycja na świąteczny stół

Ciasto: 350 g mąki pszennej jajko 1/3 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju Farsz: 200 g kaszy gryczanej mała czerwona cebula łyżka oleju pęczek natki pietruszki pół łyżeczki wędzonej papryki mielonej sól pieprz   Sos grzybowy: Koncentrat Grzybowej Krakus mała cebula łyżka oleju 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego duża łyżka śmietany 18% Ciasto zagniatamy, aż będzie gładkie i elastyczne. Kaszę gotujemy 12 minut po czym odsączamy, przekładamy do miski i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Cebulę pokrojoną w kosteczkę szklimy na oleju, doprawiając solą, pieprzem i wędzoną papryką. Dodajemy ją do kaszy, mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Na każdy nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi. Wrzucamy je partiami do gotującej się osolonej wody. Gdy wypłyną na wierzch, gotujemy kilka minut do miękkości ciasta. W tym czasie na oleju szklimy cebulę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy Koncentrat Grzybowej Krakus i dusimy 5 minut. Dodajemy śmietanę i na najmniejszym ogniu jeszcze chwilę dusimy. Pierogi podajemy z sosem grzybowym.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Pierożki z kaszą gryczaną podane z sosem grzybowym LIFESTYLE, Żywienie - Ciekawa propozycja na świąteczny stół
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Dietetyczne potrawy świąteczne, czyli jak „odchudzić” wigilijne dania?

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy