Data publikacji: 2017-10-03
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Znakomita przekąska na imprezę albo wspólne oglądanie meczu
Składniki: Ciasto: • 250 g mąki pszennej • 150 ml ciepłej wody • 7 g suszonych drożdży • pół łyżeczki soli • pół łyżeczki cukru • łyżeczka suszonej bazylii • 2 łyżki oliwy + łyżeczka do posmarowania zagniecionego ciasta Do posmarowania: • 50 g Ketchupu Kotlin Z piekła rodem Extra Hot Dodatki: • 100 g tartej mozzarelli • 50 g tartego parmezanu • łyżka posiekanej natki pietruszki • łyżka posiekanej bazylii • łyżeczka posiekanego estragonu • łyżeczka listków tymianku Do ozdoby: • ok. 50 g Ketchupu Kotlin Z piekła rodem Extra Hot Sposób przygotowania: Wymieszaj i wyrób składniki na ciasto. Zagniecione ciasto posmaruj oliwą, przełóż do miseczki i przykryj, do czasu, aż podwoi objętość. W tym czasie pokrój zioła i pomieszaj z dwoma rodzajami sera. Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Pokrój na prostokątne kawałki (około 16 sztuk). Przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot i posyp mieszanką serowo-ziołową. Piecz 15 minut. Upieczone udekoruj ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot, np. na wzór boiska do gry.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie