LIFESTYLE Żywienie

Propozycja eksperta kulinarnego Lubelli – zupa z mini kokardek

Propozycja eksperta kulinarnego Lubelli – zupa z mini kokardek
Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje zupę z Mini Kokardkami, z groszkiem cukrowym i kurczakiem. Kucharz zdradza też, jak szybko i łatwo połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu do sałatki oraz jak sprytnie uzyskać oliwę

Data publikacji: 2017-06-05
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Propozycja eksperta kulinarnego Lubelli – zupa z mini kokardek
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje zupę z Mini Kokardkami, z groszkiem cukrowym i kurczakiem. Kucharz zdradza też, jak szybko i łatwo połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu do sałatki oraz jak sprytnie uzyskać oliwę smakową.

Propozycja eksperta kulinarnego Lubelli - zupa z mini kokardek LIFESTYLE, Żywienie - Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje zupę z Mini Kokardkami, z groszkiem cukrowym i kurczakiem. Kucharz zdradza też, jak szybko i łatwo połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu do sałatki oraz jak sprytnie uzyskać oliwę smakową.

  Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje zupę z Mini Kokardkami, z groszkiem cukrowym i kurczakiem. Kucharz zdradza też, jak szybko i łatwo połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu do sałatki oraz jak sprytnie uzyskać oliwę smakową. – Aby jeszcze szybciej przygotować sos do sałatki i połączyć dobrze jego składniki, wrzuć je do słoika, zakręć goi potrząśnij. I już – oto gotowy sos.– radzi ekspert. Podpowiada też, jak przyrządzić własną wersję smakowej oliwy – Do oliwy wystarczy dodać ząbek czosnku lub czosnek zmiksowany z odrobiną szczypiorku. W ten prosty sposób uzyskamy oliwę smakową. Zupa z mini kokardek z groszkiem cukrowym i kurczakiem POTRZEBUJESZ: • Makaron Lubella Mini Kokardki 1/3 opakowania • koncentrat bulionu drobiowego Krakus • groszek cukrowy 300g • groszek zielony 100g • szparagi 1 pęczek • cebula 1 sztuka • piersi z kurczaka 2 sztuki • oliwa do smażenia 2 łyżki • liście laurowe 2 sztuki • młody szpinak garść • szczypiorek, drobno posiekany 1/2 pęczka Czas przygotowania: 30 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień… Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na oliwie – przez ok. 3 minuty każdą stronę. Dodaj do kurczaka drobno posiekaną cebulę i smaż jeszcze ok. 2 minuty. Bulion przygotuj zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu koncentratu. Następnie zalej kurczaka bulionem , dołóż liść laurowy i zagotuj.   2. Jesteś na półmetku… Dodaj makaron Lubella do zupy i gotuj ją przez ok. 3 minuty. Następnie wsyp do garnka pokrojony w cienkie paski groszek cukrowy oraz groszek zielony i szparagi. 3. To już prawie meta! Po kolejnych 3 minutach gotowania dodaj do całości młody szpinak, a po kolejnej minucie możesz posypać zupę natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawaj z odrobiną oliwy extra vergine. Brawo! Spróbuj, jaka pyszna zupa! 

A to już wiesz?  Kasza gryczana marki Halina – sposób na tradycyjny smak w kuchni

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Propozycja eksperta kulinarnego Lubelli - zupa z mini kokardek LIFESTYLE, Żywienie - Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje zupę z Mini Kokardkami, z groszkiem cukrowym i kurczakiem. Kucharz zdradza też, jak szybko i łatwo połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu do sałatki oraz jak sprytnie uzyskać oliwę smakową.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy