Data publikacji: 2020-09-29
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: PRZEPIS Tarta pieczarkowo – śmietanowa
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
PRZEPIS Tarta pieczarkowo – śmietanowa
Składniki: Spód: 200g mąki 100g masła 1 jajko szczypta soli Nadzienie: 200g śmietany 20% 1 cebula czerwona ½ słoiczka Pasteny – pasty ze smażonych pieczarek OLE! 2 jajka 40g parmezanu lub innego twardego sera 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Łączymy składniki na spód i formujemy kulę. Wkładamy do lodówki na min. 1h. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i przekładamy do wcześniej wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą formy. Taki spód nakłuwamy widelcem w wielu miejscach i przekładamy do lodówki na min 1/2 h. W tym czasie kroimy cebulę w półplasterki i podsmażamy. Śmietanę łączymy z jajkami, Pasteną, posiekanym czosnkiem i startym serem. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Cebulę przekładamy na wyjęty z lodówki spód. Całość zalewamy masą. Pieczemy w 180oC przez ok. 45-50 min. Dekorujemy wedle uznania.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie