Data publikacji: 2020-05-13
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Przepis na Pstrąga

Składniki: 2 wypatroszone filety pstrąga pęczek natki pietruszki 4 ząbki czosnku 1 cytryna 1/3 słoiczka kaparów w oleju z ziołami OLE! pieprz cytrynowy oliwa sól himalajska 4 ziemniaki cebula 1 łyżka masła Śmietana Filety dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym. Do środka filetów wkładamy po garści pietruszki, posiekany ząbek czosnku, 4 plasterki cytryny oraz łyżkę kaparów. Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na 0,5 cm plasterki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pstrągi pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 min. Pod koniec pieczenia na górę nakładamy upieczone ziemniaczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Na koniec powoli dodajemy śmietanę wraz z kaparami. Odstawiamy z ognia. Mieszamy, doprawiamy i podajemy do ryby i ziemniaczków. Więcej na: www.wole-ole.pl __________________________ Kapary w oleju z ziołami OLE! Pojemność: 212 ml
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
