Data publikacji: 2017-07-03
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Roladki z chorizo i papryką
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Idealny przepis na męskie grillowanie.

Składniki (2 porcje): 4 kotlety z karkówki (każdy po ok. 100 g) 12 plastrów boczku 250 ml piwa ciemnego 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej ok. 200 g kiełbasy chorizo 3 łyżeczki rozmarynu świeżego lub suszonego 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 czerwona cebula musztarda, np. sarepska sól pieprz ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot Dodatkowo pieczywo grillowane ulubione warzywa świeże lub grillowane Sposób przygotowania: 1. Karkówkę rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Posyp kotlety solą, pieprzem oraz rozmarynem. 2. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Chilli pokrój w plasterki. Można wyciągnąć pestki – danie wówczas będzie mniej pikantne. Cebulę obierz z łupinki. Pokrój. 3. Przelej piwo do miski, dodaj czosnek, cebulę, chilli oraz plastry karkówki. Całość wymieszaj, przykryj talerzykiem lub folią. Odstaw na minimum pół godziny. 4. Chorizo i papryki pokrój w słupki. 5. Plaster karkówki posmaruj musztardą, ułóż na niej pokrojone w słupki chorizo i paprykę. Zwijaj mięso tworząc roladkę, możesz je spiąć wykałaczkami. Na koniec owiń mięso plastrami boczku. W ten sposób postępuj z kolejnymi kawałkami. 6. Rozgrzej grilla. Umieść mięso na tackach i grilluj z obu stron na małym ogniu. Równocześnie możesz grillować warzywa. 7. Przelej zalewę piwną wraz z warzywami do garnka. Postaw go na ogniu i gotuj aż zredukuje się do kilku łyżek. Tym sosem smaruj roladki podczas pieczenia. 8. Tak przygotowane mięso podawaj z ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot oraz ulubionymi dodatkami.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
