Data publikacji: 2017-10-06
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Roladki z tortilli z korniszonami z chili i sosem z awokado
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Smakowite, wyraziste roladki

Składniki (na 3-4 porcje): • 1 słoik ogórków korniszonów z chili Krakus • 2- 3 tortille pszenne • 4-5 łyżek ajwaru (pasta z pieczonej papryki) • 300 gram piersi kurczaka • oliwa z oliwek do smażenia • sól, pieprz, majeranek i wędzona papryka do zamarynowania kurczaka • ½ papryki czerwonej • ćwierć główki sałaty lodowej • 1 awokado • ¼ czerwonej cebuli • pęczek natki pietruszki • sól, pieprz • 3-4 łyżki oliwy z oliwek • sok z ½ limonki Awokado, cebulę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż sos na bazie awokado, sałatę, paprykę, kurczaka oraz ogórki korniszony z chili Krakus. Całość zwiń ciasno w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki, każdy z nich zabezpieczając wykałaczką. Podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
