Data publikacji: 2019-07-03
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sałatka z kaszą gryczaną, kaparami oraz szparagami
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Kontakt dla mediów: Maciej Sztupek PR&Marketing Manager [email protected] tel. 795 141 366
2 opakowania kaszy gryczanej 1 pęczek zielonych szparagów 1/3 słoika kaparów w oleju z pieprzem marynowanym OLE! 3-4 jajka ugotowane na twardo lub ugotowane po benedektyńsku 1 czerwona cebula feta (opcjonalnie) Sos: 100ml oliwy z pierwszego tłoczenia po 1/2 łyżki soku z cytryny oraz octu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztarda sarepska sól, pieprz Składniki na sos i odstawiamy na bok. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Szparagi myjemy oraz odłamujemy twarde końcówki (delikatnie wyginamy łodygę, aż przełamie się w odpowiednim miejscu). Szparagi gotujemy w pionie (możemy je związać) w wysokim garnku, w osolonej wodzie – główki powinny wystawać nad powierzchnię wody. Gotujemy ok. 6min, aż będą one chrupiące i miękkie. W międzyczasie jajka gotujemy na miękko lub „po benedyktyńsku”. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Do ugotowanej kaszy dodajemy łyżkę masła, aby się rozpuściło. Nakładamy ją na talerze, dodajemy kapary OLE!, jajka, cebulkę oraz fetę. Całość polewamy sosem.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie