Data publikacji: 2017-08-07
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sałatka z makaronem, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Pyszna sałatka letnim menu.
POTRZEBUJESZ: •Makaron Lubella Uszka 1 opakowanie • tuńczyk w oleju 2 puszki • bób 500g • czerwona cebula 1 sztuka • młody szpinak 1 opakowanie (200g) • cytryna 1-2 sztuki • liście mięty 1 garść • musztarda pełnoziarnista 1 łyżka • sól i pieprz do smaku Czas przygotowania: 20 minut DO DZIEŁA! 1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. W międzyczasie… Bób gotuj 5 min we wrzącej, osolonej wodzie, odcedź i schłodź w wodzie z lodem. Odlej olej z tuńczyka do pojemnika, dodaj do niego łyżkę musztardy i mieszając dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Makaron wymieszaj z winegretem, bobem, szpinakiem i cebulą. 3. To już prawie meta! Rozłóż danie na talerze. Udekoruj tuńczykiem, miętą i skórką cytryny. Brawo! Oto Twoja pyszna sałatka. Smacznego!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie