Data publikacji: 2020-06-22
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sałatka z pieczonych warzyw, serem owczym oraz Suszonych pomidorów w oleju z zi
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Sałatka z pieczonych warzyw, serem owczym oraz Suszonych pomidorów w oleju z ziołami OLE!
Składniki: 1 kg małych młodych ziemniaków 4 marchewki 5 ugotowanych buraków 400 g ugotowanej ciecierzycy 200 g sera owczego (możemy użyć sera feta lub koziego) 1 duża cukinia ½ słoika Suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE! ½ pęczka zielonych szparagów rozmaryn listki bazylii (czerwonej i zielonej) 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz ulubione przyprawy (opcjonalnie) Oliwę łączymy z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem Surowe warzywa dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Ze szparagów odrywamy twarde części. Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym lub wyłożonym na blaszce papierze do pieczenia. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy rozmarynem i ulubionymi przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC. Pieczemy ok. 30 min w funkcji góra-dół. Po tym czasie zmieniamy na funkcję grilla. Dodajemy ser i cieciorkę. Pieczemy ok. 15 minut aż do zarumienienia. Dodajemy Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!. Przekładamy do miski lub bezpośrednio na talerze.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie