Data publikacji: 2020-11-03
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Smaczne przekąski na jesienne wieczory – domowy street food z Vegetą Natur
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Jesienno-zimowa aura nie zawsze zachęca do spacerów, za to stwarza idealną okazję do pozostania we własnej kuchni i oddawania się kulinarnym eksperymentom.
Jesienno-zimowa aura nie zawsze zachęca do spacerów, za to stwarza idealną okazję do pozostania we własnej kuchni i oddawania się kulinarnym eksperymentom. A co, jeśli tęsknisz za lokalnymi specjałami sprzedawanymi wprost z przyulicznych budek? Nic prostszego! Teraz możesz przyrządzić je samodzielnie – niezwykły smak domowego street foodu zyskasz dzięki przyprawom z linii Vegeta Natur.
Zainspiruj się pomysłami od Vegety Natur!
Pita z awokado i piersią z kurczaka
Składniki:
500 g filetów z kurczaka
2 łyżeczki Vegety Natur do indyka i dań z drobiu
1/2 ząbka czosnku
pieprz czarny mielony
1 awokado
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki jogurty typu greckiego
1 łyżka natki pietruszki
bułka pita
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pokroić na paseczki, doprawić Vegetą Natur i pieprzem, smażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić. Awokado pokroić w kostkę, zblendować, doprawić przyprawami, dodać sok z cytryny, czosnek, jogurt, natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Bułkę pita włożyć na krótko do piekarnika. Ciepłą bułkę wypełnić kurczakiem i sosem z awokado.
Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie