Data publikacji: 2019-08-08
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Śniadanie mistrzów! Najlepsze przepisy na dobre rozpoczęcie dnia
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Jak wyglądają Wasze codziennie śniadania? Wstajecie wcześniej, aby celebrować ten poranny posiłek, czy może wybieracie dłuższy sen i szybką kawę w drodze do pracy? Oto pomysły na pyszne rozpoczęcie dnia ze smakiem!
Jak wyglądają Wasze codziennie śniadania? Wstajecie wcześniej, aby celebrować ten poranny posiłek, czy może wybieracie dłuższy sen i szybką kawę w drodze do pracy? Niezależnie od ilości czasu i umiejętności kulinarnych mamy dla Was kilka prostych i sprawdzonych przepisów, które całkowicie odmienią zabiegane poranki. Oto pomysły na pyszne rozpoczęcie dnia ze smakiem! 1. Bułki pieczone z jajkiem i kabanosem (czas przygotowania: 25 min) Składniki: Kabanosy (np. bankietowe od JBB Bałdyga) 3 bułki 3 jajka Papryka czerwona Mozzarella Szczypiorek Oliwa Sól, pieprz Sposób przygotowania: Z bułki zetnij górę i wydrąż środek. Kabanosy i paprykę pokrój, a następnie podsmaż na oliwie. Mozarellę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z kabanosami i papryką. Bułki nadziej farszem, na górę wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut, aż jajko się zetnie. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem. 2. Omlet z kiełbasą szynkową (czas przygotowania: 25 min) Składniki: 4 jajka ¼ szklanki mleka 250 g startego żółtego sera Kawałek masła Kilka plasterków kiełbasy (np. szynkowej od JBB Bałdyga) Rukola Sól, pieprz Sposób przygotowania: Rozmąć jajka. Dodaj do nich pokrojony szczypiorek, mleko i całość wymieszaj. Następnie przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozpuść kawałek masła. Wlej masę jajeczną i posyp żółtym serem. Ułóż na niej plasterki kiełbasy. Zapiekaj pod przykryciem do czasu, aż omlet się zetnie. Podawaj z rukolą. 3. Parówki w cieście naleśnikowym (czas przygotowania: 40 min) Składniki: Na naleśniki: 500 ml mleka 2 jajka 3 łyżki soli i cukru 3 łyżki oleju 1 szklanka wody 200 g mąki Na farsz: Parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga) 100 g żółtego sera Na panierkę: 2 jajka 100 g bułki tartej Olej do smażenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj. Następnie usmaż je na patelni z obu stron. Zetrzyj żółty ser. Po usmażeniu, na naleśnik połóż trochę sera, a na to parówkę. Zwiń jak krokiety. Następnie rozbełtaj jajka. Każdy naleśnik panieruj w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzej patelnię i nalej olej. Naleśniki z parówkami smaż z każdej strony, do momentu aż się zarumienią. Smacznego śniadania i udanego dnia!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie