Buliony Produkty

Sztuka pieczenia mięsa

Sztuka pieczenia mięsa
Jak łatwo przygotować mięsny obiad z sosem, którego nie zapomnisz? Sięgnij po Bulionetkę pieczeniową Knorr i skorzystaj z inspirujących przepisów na pieczenie, a Twoje mięsne dania nie będą miały sobie

Data publikacji: 2011-04-18
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sztuka pieczenia mięsa
Kategoria: Produkty , Buliony , , ,

Jak łatwo przygotować mięsny obiad z sosem, którego nie zapomnisz? Sięgnij po Bulionetkę pieczeniową Knorr i skorzystaj z inspirujących przepisów na pieczenie, a Twoje mięsne dania nie będą miały sobie równych.
Produkty , Buliony , , , - Sztuka pieczenia mięsa

Jak łatwo przygotować mięsny obiad z sosem, którego nie zapomnisz? Sięgnij po Bulionetkę pieczeniową Knorr i skorzystaj z inspirujących przepisów na pieczenie, a Twoje mięsne dania nie będą miały sobie równych.

Z miłości do mięsa

Pieczenie mięsa nie jest trudne. Ale przygotowanie sosu – to już sztuka. Mnogość składników do przygotowania, proces zabielania albo zasmażania, dodanie produktów we właściwej kolejności – to wszystko sprawia, że sos czasem nie zachwyca – jest zbyt rzadki albo mimo energicznego mieszania, wciąż ma grudki. A przecież nie wyobrażamy sobie naszych mięs bez tradycyjnego sosu pieczeniowego – gęstego aromatycznego o jasnobrązowym kolorze.  

Sos pieczeniowy ma uzupełniać mięsne danie. Jego smak najlepiej pamiętamy z dzieciństwa, kiedy przygotowywała go babcia lub mama. Zaglądając do kuchni, mogliśmy się przekonać, że zwykle intuicyjnie komponowały składniki, aby uzyskać właściwy efekt. My nie musimy kierować się intuicją, która bez wsparcia jej doświadczeniem kulinarnym często zawodzi.

Bulionetka pieczeniowa – Twój pomocnik w kuchni 

Zaufajmy sprawdzonym recepturom marki Knorr i zastosujmy do sosu Bulionetkę pieczeniową Knorr. Została stworzona specjalnie z myślą o wzbogaceniu smaku mięs. Kompozycja przypraw i ekstraktu mięsnego sprawia, że danie intensywnie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. A co z grudkami i zbyt rzadką konsystencją sosu? O to też nie musisz się martwić. Bulionetka ma konsystencję żelu, dzięki czemu błyskawicznie rozpływa się w daniu, zagęszcza sos i nadaje mu smak oraz aromat pieczonego mięsa. Z Bulionetką pieczeniową Knorr mięsny obiad będzie wyjątkową ucztą!

A to już wiesz?  Dynia na nowo – innowacyjne pomysły na jesienne dania

Szukasz pomysłu na pełne smaku i otulone sosem pieczenie? Skorzystaj z naszych propozycji! Do ich przygotowania użyj Bulionetki pieczeniowej Knorr, która powstała z najwyższej jakości składników w procesie długiego i starannego gotowania – podobnie, jak domowy bulion.

Pieczona karkówka w grzybowym sosie

Czas przygotowania: 50 minut

Danie dla 8 osób

Składniki:

karkówka wieprzowa – 1,5 kilograma
Przyprawa uniwersalna Delikat Knorr – 2 łyżki
musztarda sarepska – 4 łyżki
czosnek – 2 ząbki
suszone borowiki – 10 gramów
pieczarki lub inne grzyby – 150 gramów
Bulionetka pieczeniowa Knorr – 1 sztuka
koncentrat pomidorowy – 1 łyżki
śmietanka 18% – 200 mililitrów
koniak lub brandy – 20 mililitrów
majeranek – 1 łyżka
olej słonecznikowy – 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyj, osusz, natrzyj czosnkiem, majerankiem, musztardą i przyprawą Delikat. Suszone borowiki zmiksuj na pył i dokładnie obsyp nimi karkówkę. Włóż mięso do czystej miski, nakryj folią i pozostaw w chłodnym miejscu, na co najmniej jeden dzień.

Po dalsze kroki w przygotowaniu przepisu wejdź na: http://www.knorr.pl/przepisy-kulinarne/przepisy/pieczona-karkowka-w-grzybowym-sosie?sr=1

 

Pieczony schab z suszonymi figami

Czas przygotowania: 50 minut

Danie dla 6 osób

Składniki:

schab środkowy – 800 gramów
czarny pieprz – 1/2 łyżki
Bulionetka pieczeniowa Knorr – 1 sztuka
liść laurowy – 2 sztuki
ziele angielskie – 2 sztuki
suszone figi – 100 gramów
ocet balsamiczny – 200 mililitrów
szalotki – 2 sztuki
koniak lub brandy – 50 mililitrów
anyż – 1/2 sztuki
skórka otwarta z jednej cytryny – 1 sztuka
olej do smażenia – 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

Mięso umyj, oczyść z żył i błonek. Za pomocą długiego noża zrób centralnie nacięcie i umieść w nim suszone figi (pozbawione zdrewniałych końcówek). Schab natrzyj solą i czarnym pieprzem, skórką z cytryny i rozkruszonymi ziarnkami ziela angielskiego i liścia laurowego. Nakryj folią i pozostaw na 24 godziny.

A to już wiesz?  Menu po wakacyjnym grzybobraniu

Po dalsze kroki w przygotowaniu przepisu wejdź na: http://www.knorr.pl/przepisy-kulinarne/przepisy/pieczony-schab-z-suszonymi-figami?sr=1

 

Sugerowana cena detaliczna Bulionetki pieczeniowej Knorr 2 l to 1,96 zł

Sugerowana cena detaliczna Bulionetki pieczeniowej Knorr 4 l to 3,80 zł

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Produkty , Buliony , , , - Sztuka pieczenia mięsa
Hashtagi: #Produkty , #Buliony , , ,

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy