Data publikacji: 2017-11-24
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Szybka wigilijna zupa grzybowa z topinamburem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Pyszna zupa na wigilijny stół.

Składniki (4 porcje): 2 butelki koncentratu Grzybowej Krakus 1,5 litra bulionu warzywnego 1 średnia szalotka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 150 ml śmietany do zup 2 średnie bulwy topinamburu 3 łyżki oleju świeży tymianek czerwony pieprz Szalotkę obierz i drobno pokrój. Rozgrzej masło, dodaj cebulę i smaż chwilę do zeszklenia. Dodaj mąkę i mieszając, smaż do lekkiego zarumienienia mąki. Przelej do garnka bulion, zagotuj. Dodaj zasmażkę wraz z cebulką oraz koncentrat. Zagotuj. Dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Topinambur umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Olej rozgrzej i smaż plasterki topinamburu. Usmażony ułóż na papierze kuchennym, aby osączyć go z nadmiaru tłuszczu. Zupę przelej na talerze, udekoruj chipsami, tymiankiem oraz pieprzem.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
