Data publikacji: 2020-06-24
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Truskawkowo-migdałowe orzeźwienie
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Jak przygotować idealny koktajl? Jeśli mamy ochotę na zdrowy napój w nowej, oryginalnej wersji, warto przyrządzić go na bazie napoju roślinnego. Truskawki, mango, kiwi, napój migdałowy Sante Organic – wystarczą, by stworzyć prawdziwy przebój lata.
Przygotowując koktajl często sięgamy po mleko, jogurt czy lód. Warto pamiętać, że w tej roli doskonale sprawdzają się też napoje roślinne. To świetne rozwiązanie dla osób, które nie spożywają nabiału, ale też dla wszystkich, którzy poszukują pomysłów na urozmaicenie codziennej diety. Napoje roślinne znakomicie łączą się z owocami, tworząc pełną smaku i aromatu kompozycję. Jednym z najpopularniejszych składników koktajli są oczywiście truskawki – soczyste, słodko orzeźwiające i kusząco czerwone. Prawdziwa kwintesencja lata! Sante proponuje, by połączyć je z mango i kiwi, dzięki czemu koktajl stanie się wyjątkowo pyszny, a owocowe, kolorowe warstwy nadadzą mu efektowny wygląd. Nieodzownym składnikiem, który wzbogaci smak koktajlu oraz nada mu przyjemną konsystencję, jest napój migdałowy Sante Organic. To produkt w 100% pochodzenia roślinnego, wyprodukowany z najwyższej jakości ekologicznych migdałów. Napój posiada certyfikat BIO i ma krótką listę składników – bez cukru dodanego. A oto prosty patent, jak wzbogacić koktajl o jeszcze więcej wartościowych składników. Można dodać do niego inne produkty z asortymentu Sante: Siemię lniane, Nasiona chia czy Otręby owsiane. Koktajl truskawkowy z mango i kiwi na bazie napoju migdałowego Sante Organic 4 porcje Czas przygotowania – 15 minut Składniki: Sante Organic napój migdałowy bez dodatku cukru 450 ml Truskawki świeże lub mrożone 400 g Mango 300 g Kiwi 300 g Miód lub ksylitol (opcjonalnie) – do smaku Płatki migdałów i listki mięty – do dekoracji Przygotowanie Truskawki miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy do 4 schłodzonych szklanek, do 1/3 wysokości. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek przykrywając warstwę koktajlu truskawkowego. Nie mieszamy. Kiwi obieramy i miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego Sante. Dosładzamy do smaku, jeśli to konieczne. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek, tworząc trzecią warstwę koktajlu. Dekorujemy płatkami migdałów i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie