LIFESTYLE Żywienie

Wakacyjne menu: jak powinno wyglądać?

Wakacyjne menu: jak powinno wyglądać?
Jak powinno wyglądać wakacyjne

Data publikacji: 2019-07-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Wakacyjne menu: jak powinno wyglądać?
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Jak powinno wyglądać wakacyjne menu?

Wakacyjne menu: jak powinno wyglądać? LIFESTYLE, Żywienie - Jak powinno wyglądać wakacyjne menu?

Wakacje to czas letnich przyjęć, obiadów w ogrodzie czy spotkań w gronie przyjaciół i rodziny. W upalne dni zamiast ciężkostrawnych i tłustych potraw chętniej sięgamy po napoje oraz lekkie dania. W tym czasie warto skorzystać z dobrodziejstwa sezonowych warzyw i owoców, które mamy na wyciągnięcie ręki. Postaw na sezon Mimo, że wysokie temperatury nie zachęcają do jedzenia, to latem należy pamiętać, by jeść regularnie. W tym okresie śmiało można rozkoszować się w warzywach i owocach, których teraz jest bardzo dużo. Do wyboru mamy takie dobroci jak np. fasolka szparagowa, pomidory, kalafior, ogórki, czereśnie czy maliny. Ich smak orzeźwia, a poza tym zawierają dużo wody i minerałów, których potrzebujemy, by utrzymać prawidłową gospodarkę elektrolitową.  W wakacyjne miesiące jedzmy więc więcej świeżych warzyw. Zamiast gotowania ciężkich potraw sięgnijmy po lekkie, zdrowe i szybkie sałatki. Ekspresowa świeża micha z darami lata Składniki: kilka plasterków polędwicy królewskiej light marki Konspol garść zielonej fasolki szparagowej garść pestek granatu ½ puszki kukurydzy garść liści szpinaku kilka cienkich płatków parmezanu oliwa z oliwek pieprz i sól Przygotowanie: Fasolkę myjemy i gotujemy do miękkości, po czym kładziemy ją do miski. Następnie do miski dodajemy również liście szpinaku, kukurydzę i pestki granatu. Całość mieszamy. Na wierzchu układamy plasterki polędwicy królewskiej light w plastrach marki Konspol oraz płatki parmezanu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek oraz doprawiamy pieprzem i solą. Sałatka z mango, roszponką i miętą Składniki: kilka plasterków szynki z indyka marki Konspol opakowanie roszponki kilka liści mięty 1 mango 1 ananas 1 limonka pieprz i sól Przygotowanie: Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Roszponkę i miętę myjemy po czym dorzucamy do miski. W dalszej kolejności kroimy w  małe kawałeczki szynkę z indyka marki Konspol. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem oraz solą i skrapiamy sokiem z limonki. Smacznego!

A to już wiesz?  Deli Catering Partnerem Strategicznym EVENT MIX 2019

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Wakacyjne menu: jak powinno wyglądać? LIFESTYLE, Żywienie - Jak powinno wyglądać wakacyjne menu?
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy