Data publikacji: 2019-02-13
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Walentynkowe babeczki
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Przepis na Walentynkowe babeczki w wersji wytrawnej

Czy uważasz, że większość walentynkowych zwyczajów jest ckliwa i przesłodzona? Masz już dość lukru i ciastek w kształcie serduszek? Jest wiele sposobów na okazanie miłości, a przez żołądek do serca można trafić nie tylko za pomocą słodyczy. Wytrawne babeczki odmienią Wasze podejście do św. Walentego! Wystarczy, że zamiast czekolady i cukru sięgniecie po Kiełbaski Ślązaczki i kozi ser. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Walentynkowe babeczki Składniki: – 3 pieczarki – 3 Kiełbaski Ślązaczki marki Berger – 50 g sera koziego – 1 duża czerwona cebula – 2 jajka – natka pietruszki – sól i pieprz do smaku – 250 g mąki razowej – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia – 5 łyżek jogurtu naturalnego – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – 150 ml oliwy z oliwek Wykonanie: Kiełbaski Ślązaczki, pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Dodać pokruszony ser kozi i drobno posiekaną natkę pietruszki. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Jaja zmieszać z jogurtem naturalnym oraz oliwą. Mokre składniki połączyć z suchymi, dodając wcześniej przygotowaną masę. Ciasto delikatnie wymieszać. Foremki muffinkowe napełnić ciastem i wstawić do piekarnika. Piec około 25 min w temperaturze 180°C.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
