LIFESTYLE Żywienie

Wiosna na talerzu – przepis na wegetariańską sałatkę

Wiosna na talerzu – przepis na wegetariańską sałatkę
Z nadejściem wiosny nabieramy ochoty na lekkie i pożywne dania, dlatego dobrym pomysłem na posiłek jest prosta w wykonaniu sałatka z plastrami

Data publikacji: 2019-03-27
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Wiosna na talerzu – przepis na wegetariańską sałatkę
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Z nadejściem wiosny nabieramy ochoty na lekkie i pożywne dania, dlatego dobrym pomysłem na posiłek jest prosta w wykonaniu sałatka z plastrami wegetariańskimi.

Wiosna na talerzu – przepis na wegetariańską sałatkę LIFESTYLE, Żywienie - Z nadejściem wiosny nabieramy ochoty na lekkie i pożywne dania, dlatego dobrym pomysłem na posiłek jest prosta w wykonaniu sałatka z plastrami wegetariańskimi.

Taka propozycja sprawdzi się jako drugie śniadanie lub lunch do pracy, a dzięki dodatkowi w postaci makaronu, nasyci i doda energii na dłuższy czas. Wypróbuj nasz przepis na sałatkę z plastrami wegetariańskimi.   Składniki: •             160 g makaronu kokardki •             Pół czerwonej cebuli •             200 g pomidorków koktajlowych •             125 g mozzarelli (waga po odcieku) •             50 g plastrów wegetariańskich VeggieDay z papryką •             3 łyżki oliwek •             Dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, mały ząbek czosnku, 1 łyżeczka suszonego oregano, sól, pieprz •             Listki bazylii do dekoracji   Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Cebulkę siekamy w piórka. Pomidory kroimy na pół. Mozzarellę odcedzamy z zalewy. Plastry wegetariańskie VeggieDay kroimy w mniejsze kawałki. W małym słoiku umieszczamy oliwę, sok z cytryny, posiekany czosnek i oregano. Zakręcamy i potrząsamy słoikiem do powstania sosu. Doprawiamy go solą i pieprzem. Składniki sałatki umieszczamy w misce, polewamy dressingiem i mieszamy. Dekorujemy listkami bazylii.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Wiosna na talerzu – przepis na wegetariańską sałatkę LIFESTYLE, Żywienie - Z nadejściem wiosny nabieramy ochoty na lekkie i pożywne dania, dlatego dobrym pomysłem na posiłek jest prosta w wykonaniu sałatka z plastrami wegetariańskimi.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Czas na letnie pieczenie, czyli nowości w ofercie BackMit

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy