Data publikacji: 2019-03-27
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Wiosna na talerzu – przepis na wegetariańską sałatkę
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Z nadejściem wiosny nabieramy ochoty na lekkie i pożywne dania, dlatego dobrym pomysłem na posiłek jest prosta w wykonaniu sałatka z plastrami wegetariańskimi.

Taka propozycja sprawdzi się jako drugie śniadanie lub lunch do pracy, a dzięki dodatkowi w postaci makaronu, nasyci i doda energii na dłuższy czas. Wypróbuj nasz przepis na sałatkę z plastrami wegetariańskimi. Składniki: • 160 g makaronu kokardki • Pół czerwonej cebuli • 200 g pomidorków koktajlowych • 125 g mozzarelli (waga po odcieku) • 50 g plastrów wegetariańskich VeggieDay z papryką • 3 łyżki oliwek • Dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, mały ząbek czosnku, 1 łyżeczka suszonego oregano, sól, pieprz • Listki bazylii do dekoracji Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Cebulkę siekamy w piórka. Pomidory kroimy na pół. Mozzarellę odcedzamy z zalewy. Plastry wegetariańskie VeggieDay kroimy w mniejsze kawałki. W małym słoiku umieszczamy oliwę, sok z cytryny, posiekany czosnek i oregano. Zakręcamy i potrząsamy słoikiem do powstania sosu. Doprawiamy go solą i pieprzem. Składniki sałatki umieszczamy w misce, polewamy dressingiem i mieszamy. Dekorujemy listkami bazylii.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie
