LIFESTYLE Żywienie

WSZYSTKO, CO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ O WODZIE

WSZYSTKO, CO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ O WODZIE
Wodę mineralną należy podawać w temperaturze 10 stopni Celsjusza, a więc schłodzoną. Niższa temperatura sprawia, że traci ona swoje walory smakowe. Możemy ją serwować w szklankach lub

Data publikacji: 2017-01-13
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: WSZYSTKO, CO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ O WODZIE
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Wodę mineralną należy podawać w temperaturze 10 stopni Celsjusza, a więc schłodzoną. Niższa temperatura sprawia, że traci ona swoje walory smakowe. Możemy ją serwować w szklankach lub kieliszkach.

WSZYSTKO, CO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ O WODZIE LIFESTYLE, Żywienie - Wodę mineralną należy podawać w temperaturze 10 stopni Celsjusza, a więc schłodzoną. Niższa temperatura sprawia, że traci ona swoje walory smakowe. Możemy ją serwować w szklankach lub kieliszkach.

Woda mineralna to naturalna woda zawierająca co najmniej 1000 mg/dm³ rozpuszczonych składników mineralnych. Najczęściej jest to woda wgłębna, która sole mineralne pozyskała z rozpuszczania minerałów lub skał, przez które przepływała. Jej skład i smak są uzależnione od regionu, z jakiego pochodzi i głębokości, na jakiej jest wydobywana. Wody mineralne klasyfikuje się według zawartości mikroelementów na 1 litr. Wyróżniamy wody wysokozmineralizowane – zawierające ponad 15% składników mineralnych, wody średniozmineralizowane, które mają ich od 5-10% oraz wody niskozmineralizowane, czyli te do 5% składników mineralnych. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PODANIA WODY 1. Sprawdź, czy etykieta nie jest uszkodzona, a temperatura wody jest odpowiednia i wynosi ok. 10°. Woda nie powinna być serwowana zbyt chłodna. 2. Odczytaj nazwę “S.Pellegrino”lub “Acqua Panna” i zademonstruj etykietę, podobnie jak podczas serwowania win. 3. Po otwarciu butelki przelej wodę do szklanek. 4. Nie dodawaj lodu ani cytrusów. „Unikajmy dodawania lodu do wody, poniewaz zmienia on zdecydowanie jej smak. Ma zupełnie inna strukture, a mieszanie dwóch wód płynów o róznej naturze powoduje, ze woda ulega delikatnemu rozcienczeniu i to powoduje zmiane jej smaku. Nie nalezy równiez dodawac cytrusów, które zmieniaja jej walory smakowe – moze, np. wpłynac na zmiane jej kwasowosci czy soczystosci” Grzegorz Górnik, hydrosommelier, ekspert marek San Pellegrino i Acqua Panna

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
WSZYSTKO, CO POWINIENEŚ WIEDZIEĆ O WODZIE LIFESTYLE, Żywienie - Wodę mineralną należy podawać w temperaturze 10 stopni Celsjusza, a więc schłodzoną. Niższa temperatura sprawia, że traci ona swoje walory smakowe. Możemy ją serwować w szklankach lub kieliszkach.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Nowy POMYSŁ NA… Grilla 2w1 – wyjątkowe grillowanie tylko z marką WINIARY!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy