Sezon grillowy można już oficjalnie uznać za otwarty. Najbliższy Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City będzie poświęcona właśnie przysmakom, które mogą urozmaicić przyjęcie na łonie natury.
Szaszłyki to już klasyk, ale te z karczku, podane w towarzystwie kolorowych warzyw z pewnością zachwycą feerią barw i niebanalnym smakiem.
Wielkanoc coraz bliżej zatem to najwyższy czas, aby zastanowić się, jakie potrawy podamy naszym gościom. Kiedy pomysły na świąteczne menu będą już gotowe, pora pomyśleć o przygotowaniu listy zakupów. Aby poszły gładko,
Sushi wszyscy znamy i lubimy. Jak się jednak często okazuje, niewiele o nim wiemy. Jak przygotowywać tę potrawę, jak ją jeść, co dozwolone a co naraża nas na popełnienie faux pas? Poniżej dzielimy się garścią wiedzy, dopr
Wydarzenie odbędzie się 16 września. Rekord Polski będzie polegał na zjedzeniu 15 pierogów z farszem z gęsi w jak najkrótszym czasie.