Data publikacji: 2017-02-07
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zimowa gra w zielone
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Zimą, gdy tęsknimy za wakacyjną zielenią, warto postawić na mocny akcent kolorystyczny w kuchni. W tej roli idealnie sprawdzi się szpinak od FRoSTY – w szerokiej gamie produktów każdy znajdzie coś dla siebie.
Zimą, gdy tęsknimy za wakacyjną zielenią, warto postawić na mocny akcent kolorystyczny w kuchni. W tej roli idealnie sprawdzi się szpinak od FRoSTY – w szerokiej gamie produktów każdy znajdzie coś dla siebie. Szpinak uprawiany specjalnie dla FRoSTY, rośnie w naturalnych warunkach, na słonecznych polach na południu Niemiec. Jest zbierany dwa razy do roku, około kwietnia i września, a następnie w ciągu kilku najbliższych godzin siekany i mrożony, dzięki czemu zachowuje pełnię walorów smakowych i odżywczych. Znajdziemy go w sklepach przez cały rok, także poza sezonem, i to w wielu wersjach. Jeśli używamy go często, warto zdecydować się na ten podzielony na porcje – dzięki temu zużyjemy dokładnie tyle, ile w danej chwili potrzebujemy. Szpinak siekany w serduszkach od FRoSTY będzie doskonałą bazą do farszu, wersja w sosie śmietanowym pozwoli zaoszczędzić czas, gdy zdecydujemy się przyrządzić np. smakowitą tartę. FRoSTA w swojej ofercie ma też propozycję dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu w kuchni. Burgery ze szpinaku z mozzarellą i czosnkiem przygotujemy w zaledwie kilka minut w piekarniku lub na patelni. Wystarczy pełnoziarnista bułka i kilka ulubionych warzywnych dodatków. W ofercie FRoSTY znajdziemy również: szpinak w sosie serowym, szpinak z czosnkiem oraz szpinak w liściach. Zgodnie z polityką FRoSTY 100% naturalnego smaku!, produkty FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników ani aromatów.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie