Data publikacji: 2018-08-30
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zupa krem Marwit z buraczków z tymiankiem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Nie zawiera glutenu, substancji konserwujących i zagęszczających oraz wzmiacniaczy smaku. Została przygotowana z ugotowanych i zmiksowanych świeżych buraczków ćwikłowych, marchwi oraz cebuli, a przyprawiona tymiankiem i czosnkiem. Gotowa do spożycia w kilka minut.
Nie zawiera glutenu, substancji konserwujących i zagęszczających oraz wzmiacniaczy smaku. Została przygotowana z ugotowanych i zmiksowanych świeżych buraczków ćwikłowych, marchwi oraz cebuli, a przyprawiona tymiankiem i czosnkiem. Gotowa do spożycia w kilka minut. Jeden kubek zupy Marwit równa się trzem z pięciu dziennych porcji warzyw i owoców, jakie należy jeść, by zdrowo się rozwijać. Dostarcza organizmowi witaminy: B7, B9, B12, C, błonnik i cenne składniki mineralne. Dzięki dodatkowi tymianku pachnie mocno, aromatycznie i ma delikatnie pikantny smak. Co jednak najważniejsze – poprawia pracę jelit, zwalcza niestrawność oraz wzdęcia. Skład: burak 47%, woda, marchew 24%, czosnek 1%, sól, ocet jabłkowy, tymianek 0,1%, ziele angielskie, liść laurowy. Pojemność: 500 ml Wartości odżywcze w 100 ml zupy: Wartość energetyczna: 110 kJ / 26 kcal Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 5,0 g, w tym cukry: 4,5 g Błonnik: 1,9 g Białko: 1 g Sól: 0,9 g
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie