LIFESTYLE Żywienie

Alkohole Stock Polska w tradycyjnych polskich daniach

Data publikacji: 2018-01-19
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Alkohole Stock Polska w tradycyjnych polskich daniach
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

W warszawskiej Restauracji Elixir w Domu Wódki goście mogą spróbować polskich dań w nowoczesnej odsłonie, które na zasadzie food&vodka pairingu są łączone z trunkami czystymi i smakowymi z portfolio Stock Polska. Specjalne menu będzie dostępne do 21 stycznia br.

Alkohole Stock Polska w tradycyjnych polskich daniach LIFESTYLE, Żywienie - W warszawskiej Restauracji Elixir w Domu Wódki goście mogą spróbować polskich dań w nowoczesnej odsłonie, które na zasadzie food&vodka pairingu są łączone z trunkami czystymi i smakowymi z portfolio Stock Polska. Specjalne menu będzie dostępne do 21 stycznia br.

Każdy Polak z pewnością zna tradycyjne polskie pierogi z mięsem, kotlety mielone lub befsztyk tatarski. To właśnie z mięsnych potraw słynie słowiańska kuchnia. Nierzadko jest również kojarzona z mocnymi trunkami. W końcu każdy szef kuchni bez wahania zarekomenduje połączenie tatara z setką czystego alkoholu. W warszawskiej Restauracji Elixir w Domu Wódki goście mogą spróbować polskich dań w nowoczesnej odsłonie, które na zasadzie food&vodka pairingu są łączone z trunkami czystymi i smakowymi z portfolio Stock Polska. Specjalne menu będzie dostępne do 21 stycznia br. Jednym z wzmacniających się trendów w gastronomii jest rosnąca otwartość na nowe smaki. Jednocześnie, jak wynika z raportu Rynku Gastronomicznego w Polsce 2017[1], 80% Polaków najchętniej wybiera lokale z polskim jedzeniem, z kolei jednym z najczęstszych powodów jadania poza domem jest właśnie chęć poznania nowych, nieznanych dotychczas doznań kulinarnych. Restauracja Elixir w Domu Wódki i Stock Polska doskonale wpisują się w te tendencje, czego dowodem jest stworzenie menu polskiej kuchni, które w połączeniu z trunkami Amundsen, Beluga i Saska eksponuje największe walory smakowe poszczególnych potraw. Nowa karta dań jest dostępna dla gości do 21 stycznia br. włącznie.  – Cieszymy się, że oferowane przez nas marki są doceniane również przez branżę gastronomiczną. Nasi konsumenci rzeczywiście poszukują nowych połączeń kulinarnych, ale tych o wysokiej jakości i z wyczuciem dobrego smaku. Odpowiadając na ich potrzeby, staramy się zatem częściej uczestniczyć w wyselekcjonowanych wydarzeniach gastronomicznych w Polsce. Takim przykładem jest właśnie Tydzień z polską kuchnią oraz markami Amundsen, Beluga i Saska w warszawskiej Restauracji Elixir w Domu Wódki.  – mówi Arkadiusz Słota, Brand Manager marki Beluga. Menu tygodnia kuchni polskiej w towarzystwie alkoholi mocnych: Tatar z sezonowanej polędwicy wołowej podawany z żółtkiem 64 C, emulsją musztardową, koreczkami helskimi, lubczykiem i biszkoptem z palonego siana – na życzenie sparowany z alkoholem Beluga Noble. Pierogi z kaczką podane z musem z młodych buraków, sosem tymiankowym oraz ziołową posypką – na życzenie sparowane z trunkiem Saska o smaku Śliwki Węgierki. Kotlety mielone przygotowane z wyselekcjonowanej wieprzowiny, podane z pieczoną marchwią, tłuczonym zielonym groszkiem, musem z buraka oraz truflowym puree ziemniaczanym – na życzenie sparowane z wódką Amundsen. [1] http://www.horecanet.pl/Nasze-media/Raport-Rynek-Gastronomiczny-w-Polsce/2017.aspx

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Alkohole Stock Polska w tradycyjnych polskich daniach LIFESTYLE, Żywienie - W warszawskiej Restauracji Elixir w Domu Wódki goście mogą spróbować polskich dań w nowoczesnej odsłonie, które na zasadzie food&vodka pairingu są łączone z trunkami czystymi i smakowymi z portfolio Stock Polska. Specjalne menu będzie dostępne do 21 stycznia br.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #LIFESTYLE   #Żywienie