Data publikacji: 2017-07-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Bezglutenowy „Morski kaprys” PESCANOVA z sosem alioli
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Kalmary są obecnie jednym z najpopularniejszych morskich przysmaków. Mają one delikatne, elastyczne mięso o słodko-słonym smaku, ale przede wszystkim są bogatym źródłem składników odżywczych.
Składniki: • 1 opakowanie „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA • sos alioli: czosnek sól żółtko sok z cytryny sól pieprz szczypiorek liście bazylii lub mięty Przygotowanie: 1. Przygotowujemy „Morski kaprys” w bezglutenowej panierce PESCANOVA w piekarniku lub smażymy według wskazówek na opakowaniu. 2. Przygotowujemy sos – łączymy wszystkie składniki w misce i ucieramy. 3. Krążki „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA przekładamy na talerz i podajemy w towarzystwie sosu posypanego szczypiorkiem oraz dekorujemy listkami mięty lub bazylii. Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. To produkty bogate w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Kalmary są również naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie