Data publikacji: 2020-03-06
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Do 3 szynek sztuka, czyli True Italian Taste
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Na drugiej włoskiej masterclass zorganizowanej w Akademii Kulinarnej Whirlpool zaprezentowano oryginalne włoskie wędliny z certyfikatem Chroniona Nazwa Pochodzenia.
Pierwsza część tego wyjątkowo smacznego eventu, który dedykowana była ekspertom, restauratorom i dystrybutorom, którzy mieli okazję nie tylko degustować trzy włoskie szynki: Prosciutto di Parma DOP, Prosciutto Toscano DOP, Prosciutto di San Daniele DOP, ale również skosztowali dań, przygotowanych przez Marco Ghia, z wykorzystaniem włoskich wędlin. Spotkanie to miało na celu prybliżenie nie tylko oryginalnych włoskich wędlin, lecz także zaprezentowanie możliwości wprowadzenia ich w prosty i smaczny sposób do menu restauracji. Podczas wieczornej części eventu, po degustacji Prosciutto di Parma DOP, Prosciutto Toscano DOP i Prosciutto di San Daniele DOP, odbyły się warsztaty kulinarne dla blogerów i przedstawicieli mediów pod okiem chefa Cristiny Catese. W menu znalazły się taki dania jak pinsa romana z rukolą i Prosciutto di Parma DOP, polenta z borowikami i Prosciutto San Daniele DOP, wytrawny sernik z Prosciutto Toscano DOP. Gościem specjalnym wieczoru była Hanna Lis, dziennikarka i miłośniczka włoskiej kultury. Wielki finał True Italian Taste – maj 2020 W ramach projektu True Italian Taste oprócz masterclass poświęconych włoskim wędlinom, w kwietniu odbędą się jeszcze jedne: Włoskie bąbelki. Uroczystym zakończeniem True Italian Taste będzie True Italian Table. Podczas tego wydarzenia odbędą się warsztaty kulinarne i spotkania oraz dyskusje panelowe z przedstawicielami najsłynniejszych włoskich brandów spożywczych obecych w Polsce.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie