Data publikacji: 2020-08-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!
Składniki: 400g suchej ciecierzycy (będzie moczona przez noc w wodzie) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku przyprawy: po łyżeczce ostrej i słodkiej papryki, sody oczyszczonej, kuminu, kolendry, przyprawy 7 smaków olej do smażenia 1 duża łyżka Pasteny – pasty z czarnych oliwek OLE! garść pietruszki/kolendry sól i pieprz do smaku Ciecierzycę namaczamy w wodzie przez całą noc. Odsączamy, opłukujemy. Blendujemy z czosnkiem, posiekaną cebulką i Pasteną OLE!. Dodajemy zioła i przyprawy. Chwilę ponownie blendujemy całość. W międzyczasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z otrzymanej masy formujemy kuleczki. Smażymy na oleju, na głębokim tłuszczu, aby były chrupiące, a w środku miękkie. Podajemy na ciepło z hummusem.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie